Alt var klart for lille Viljas ankomst i parets hus på Sjøtun, før flammene slukte det natt til 30. januar i år. Per Bakke lå og sov på loftet da han midt på natten våknet av at det svei i nesa. Da han slo opp øynene var loftet allerede fullt av røyk, og han kastet seg umiddelbart ned trappen til første etasje, hvor samboeren Ragnhild Rekvig oppholdt seg.

LES SAKEN: Natt til lørdag mistet Ragnhild og Per huset i brann. Dagen etter ble lille Vilja født.

Flammene tok alt

Selv om de to forsøkte å berge med seg mest mulig ut av huset, var det umulig å få med seg alt.

Paret så alle eiendelene sine forsvinne i flammene, alt utenom et par av Rekvigs malerier som de to klarte å få med seg ut.

Rekvig løp høygravid inn og ut av det brennende huset i en nattshorts, midtvinters. Til slutt fikk hun på seg en av samboerens stillongser og et par støvler, og paret ble kjørt til en nabo for å vente på ambulansen som skulle ta med de vordende foreldrene til sykehuset.

Rett til sykehuset

Et par timer før brannen brøt ut, hadde nemlig Rekvig kjent murringer i magen, og mistenkte at fødselen var i gang – to uker før termin. Det hadde hun rett i.

Ambulansen kjørte paret rett til sykehuset, og der ble de i flere dager da de ikke hadde noe hjem å reise til.

Blandede følelser

Familiens historie må kunne sies å være en definisjon på blandede følelser. På få timer opplevde de både det beste og det verste i livet. Brannen skulle imidlertid ikke bli noen hindring for paret, som nektet å la ulykken skygge for gleden over å ha blitt foreldre.

Samlet inn klær

Familie og venner begynte straks å samle inn klær og ting familien trengte, og det tok ikke lang tid før de fikk leid seg en bolig på Sjøtun – ikke langt unna branntomta. Målet er å få opp et nytt hus, som de tre kan flytte inn i.

– Folk har vært veldig gavmilde, noe vi er utrolig takknemlig for. Til Vilja har vi faktisk fått alt hun trenger for de første to årene. Også jeg og Ragnhild har fått mye klær. Støtten har kommet fra både fjern og nær, sa Per Bakke til iTromsø tidligere i år.