Disse er nå uten strøm

Sandøya, sør-vestlige deler av Rebbenesøya samt Hersøya og Nord-Kvaløya mistet kl. 06:36 torsdag strømmen.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Oppdatering fra Troms Kraft klokken 17.40:

Senja: Strekningen Indregård til Huselv har nå fått strømmen tilbake.

På Skaland: En av de to transformatorstasjonene, som havarerte grunnet stor lynaktivitet, bli byttet i kveld. Det vil bedre situasjonen betydelig i dette området, opplyser Troms Kraft.

Yttersia av Ringvassøya: De tidligere strømløse områdene sørvest på Rebbenesøy har nå fått strømmen tilbake. Sandøya imidlertid er fortsatt uten strøm. Troms Krafts montører har vært i dialog med de berørte på Sandøya og disse bekrefter ifølge selskapet at de klarer seg fint slik situasjonen er. Feilsøk på Sandøya vil fortsette fredag 30. desember.                                                                                                                  

For Hersøya og Nord-Kvaløya: Troms Kraft vil vi så snart det lysner fredag 30. desember sende ut helikopter, med montører om bord, for å utføre feilsøking.

- Troms Kraft Nett beklager de ulempene strømutfall medfører for våre kunder. Vi jobber på spreng for å lokalisere, utbedre og gjenopprette strømleveransen, men må hele tiden ha fokus på sikkerheten til våre mannskaper, sier Hege Villumstad, avdelingssjef for kunder hos Troms Kraft.

Først på plass klokken 13.30

«Et helikopter, med våre montører om bord, arbeider nå med å lokalisere feilen. I tillegg er montører er på vei utover i bil og vil ta ferge over til Rebbenesøya kl. 13:30», skriver Troms Kraft i en pressemelding.

Troms Kraft prioriterer særlig Sandøya og Rebbenesøya fordi det der er fastboende - mellom 50 og 100 kunder skal være uten strøm i området.

«Sterk vind, mye nedbør og lynaktivitet utgjør en sikkerhetsrisiko for våre montører. Vårt fokus er å få strømmen tilbake til folk men vi kan ikke under noen omstendighet sette våre folk i farlige situasjoner. Utbedring av feilen kan derfor ta noe lengre tid enn ønsket», sier Arvid Åsmo beredskapsleder i Troms Kraft Nett AS i pressemeldingen.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: