Halvparten av de spurte i ny undersøkelse er positiv til fellesfyrverkeri

Det synes If Skadeforsikring er gledelig.

FjellfyrverkerietFoto: KNUT JENSSEN

nyheter

På oppdrag fra If Skadeforsikring har YouGov gjennomført undersøkelse for å se på nordmenns oppfatning av fyrverkeri. Totalt deltok 1.010 personer mellom 18 og 74 år i undersøkelsen.

I undersøkelsen kommer det fram at 55 prosent av de spurte mener at fellesfyrverkeri er et flott tiltak og at de derfor dropper å ta med eget fyrverkeri og mer enn halvparten sier de kanskje eller helt sikkert skal se på fellesfyrverkeriet i byen eller på stedet de skal være.

55 prosent svarer også at de kanskje eller helt sikkert skal se på fellesfyrverkeriet i byen eller på stedet de skal være.

- Positivt

Dette synes Emma Elisabeth Vennesland, ass. informasjonsdirektør i If Skadeforsikring er gledelige tall.

- Vi synes det er meget positivt at omtrent halvparten av Norges befolkning ønsker å overvære felles fyrverkeri. Fyrverkeri nytes best på avstand, og er både sikrere og flottere å se på når det skytes opp av profesjonelle. Ofte er det mer flaks enn forstand som forhindrer ulykker når fyrverkeri skytes opp på egen hånd, sier hun i en pressemelding.

– Vi er glad for at utviklingen med fellesfyrverkeri blir mer og mer vanlig i Norge, slik det er i utlandet.

Samtidig viser undersøkelsen at 23 prosent av de spurte mener at fellesfyrverkeri er et flott tiltak, men allikevel kommer til å fyre opp sitt eget fyrverkeri. I alt sier hver femte nordmann at de kommer til å skyte opp eget fyrverkeri nyttårsaften, 26%.

Skader

I tillegg kommer det i undersøkelsen fram at 49 prosent av de spurte har opplevd fyrverkeri ute av kontroll. Flere menn enn kvinner svarer dette.