• Cava er spansk musserende vin laget etter champagnemetoden og hovedsakelig produsert i Catalonia. Kan både være hvit og rosé. De vanligste druene er Macabeo, Parellada og Xarel·lo.

  • Crémant produseres i Alsace-regionen i Frankrike og er det nærmeste du kommer originalen. Vanlige druer er Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling og Chardonnay.

  • Champagne lages i distriktet Champagne i Nord-Frankrike. Musserende vin fra andre distrikt og land omtales ofte og feilaktig som champagne. Her dominerer Chardonnay-druene.

  • Prosecco er en italiensk musserende vin som vanligvis lages på druen Glera – tidligere kjent som Prosecco. Fra 2010 er betegnelsen ikke lenger knyttet til druetypen, men er en geografisk indikasjon for produkter fra Veneto-området.

  • Spumante er musserende vin fra Piemonte-området og også produseres i ulike varianter. I sum er Italia største leverandør av musserende viner.

  • Sekt lages i Østerrike, Tyskland og Russland, men er så å si ikke etterspurt på polet.