- Den varme vinden og temperaturen har gjort at 500 kg boknafisk-filet ikke kan brukes. Den har gått sur, forteller Hansen til iTromsø.

Hansen hadde fisken hengende på hjell og da han skulle teste produktet viste det seg at naturkreftene ikke hadde vært nådige.

Naturboknet

- Jeg lagde en prøvekoking på fisken, men den kan ikke brukes som boknafisk. Det er synd - jeg skulle gjerne hatt fisken i handelen, sier han.

Hansen bokner fisken sin på "gammelmåten", dvs den får henge på hjell for å oppnå ønsket modning. Da er man sårbar for vær og vind, sier han.

- Når du skal lage naturboknet fisk er du avhengig av å få de rette forholdene, sier Hansen.

Blir tørrfisk isteden

Heldigvis trenger han ikke å kaste fisken, da ville tapet vært langt større enn nå.

- Jeg hengte opp fisken igjen på hjell og nå blir det tørrfisk av det hele, så jeg vil ikke tape penger på det. Fisken er ikke ødelagt, den ble bare ikke boknet, sier han.

FISKEHANDLER: Karl Alberth Hansen Foto: Ronald Johansen / iTromsø