Med over 1050 solgte billetter er The Edges " The Great Gatsby"-fest det største arrangementet i Tromsø på nyttårsaften. Dette er andre året hotellet arrangerer fest på årets siste dag, men Alapnes er sikker på det er langt ifra siste.

– Jeg tror vi har truffet en nerve hos mange tromsøværinger. Nyttårsaften er en typisk dag mange har høye forventninger til, men når den kommer har man ingen konkrete planer. Der tror jeg vi har blitt et naturlig samlingspunkt, hvor man vet man treffer kjentfolk, uttaler Alapnes.

Omfattende forberedelser

Han og medarbeiderne på The Edge har de siste dagene jobbet intenst for å få på plass dekorasjonene til festen.

– Vi har jobbet med rigget siden tirsdag. Jeg tror det blir en av de største produksjonene vi har gjort her på hotellet, sier Alapnes.

– Jeg vil ikke spekulere i hvor mange årsverk som er gått til forberedelser, spøker han.

Nye temaer

Første året nyttårsfesten ble arrangert var det maskeradeball som var temaet, mens hotellet i år gikk for "The Great Gatsby".

– Maskerade er et ganske enkelt tema, så vi valgte å skru det opp et hakk i år. Hva temaene blir de neste årene aner jeg ikke, men vi skal begynne tidlig med planleggingen, konstaterer hotelldirektøren.

Fant til slutt stokk

Blant dem som hadde brukt lengst tid på kostymet sitt var Robert Berger (27).

– Jeg hadde egentlig det meste fra før av, men brukte veldig lang tid på å finne en stokk. Først lette jeg over hele Jekta og sentrum, men uten hell. Jeg var sikkert innom alle apotekene uten å finne noe. Men da jeg var i familieselskap nevnte onkelen min tilfeldigvis at han hadde en liggende, som hadde vært i slekta i flere generasjoner. Den skal visstnok ha stammet fra 20-tallet, så det passet jo perfekt, forteller Berger.

Det ble dog ikke uproblematisk å få den med seg.

– Vi måtte snu halvveis i taxien fordi han hadde glemt den. Turen ble 250 kroner dyrere på grunn av stokken, skyter kamerat Levi Olsen (30) inn.

Kom fra Sør-Afrika

På VIP-avdelingen hadde den Sør-Afrikanske familien Stern slått seg til ro. De hadde rest over halve kloden for å feire nyttår i Nordens Paris.

– Det er første gang vi ser snø, nordlys, mørketid og alt. Det er helt fantastisk forteller mor Hilary Stern (51).

Datteren Samara Stern (33) var også fascinert av Tromsø, men gledet seg mest til å danse da iTromsø pratet med henne.

– Det er et flott opplegg de har ordnet til her, så jeg gleder meg veldig til å komme meg ned på dansegulvet, konstaterer hun.

LANGVEISFRA: Denne familien kom helt fra Sør-Afrika for å feire nyttår. Fra venstre: Hayley Stern (30), Peter Nielsen (32), Samara Stern (33), Hilary Stern (51) og Bernard Stern (55).
KLAR FOR FEST: Hotelldirektør Øyvind Alapnes gleder seg til å kunne åpne dørene etter nesten en uke med forberedelser. Foto: Håkon Steinmo Foto: Haakon Steinmo