iTromsøs tips om hvem som skulle prege mat & drikkeåret 2016 inneholdt blant annet Mathallen og Bardus Bistro.

De to restaurantsjefene der har levert varene gjennom hele året, men vi tar dem ikke med på neste års liste – det er nemlig kommet noen tunge utfordrere.

AGENTURET: God vin og godt øl serveres på Agenturet i smuget mellom Sjøgata og Storgata. Barsjef Tommy Mortensen forteller at det er et stadig sig av kunder som vil ha godt å drikke og spise.

Agenturet

Nyåpnet vin- og ølbar i de gamle lokalene til Taras. Her har barsjef Tommy Mortensen og de andre involverte på kort tid klart å etablere en trendy, kvalitetsbevisst og trivelig uteplass. Bare en sånn sak som at de serverer drømmevinen Vega Sicilia på – visstnok høyt priset – glass sier sitt om ambisjonene.

BRYGGERGUTTER: Marius Graff (til venstre) og Martin Amundsen på Graff Brygghus.

Graff Brygghus

Ølentusiastene i Nordbyen har virkelig slått an i Ishavsbyen – og at de vant iTromsøs juleøltest tidligere i år er bare kronen på verket.

Øl i alle typer og størrelser, vinmonopoldistribusjon og sterkt innpass på byens – og etter hvert landsdelens – utesteder tilsier et godt 2017.

BYENS BESTE: Lori Ledger på Bastard kan skryte av å være daglig leder på Byens Beste Bar.

Bastard Bar

Daglig leder Lori Ledger og resten av personellet har klart å fornye den tradisjonelle «Middagskjelleren» til å bli en populær og – ikke minst – relevant musikkbar midt i sentrum.

Bastard stakk av med den gjeve prisen «Byens Beste Bar» i iTromsøs kåring tidligere i år, noe ingen kan være uenig i.

Bastard er noe så sjeldent som en bar som hviler tungt på gamle musikktradisjoner, men som også er blitt en «hangout» for flere nye utgangs-generasjoner.

DRINKER: Therese Edvinsen og resten av folkene på Maskineriet har fått sving på sakene på Maskineriet i Storgata. Gode drinker, øl- og delikatessepølser går ned over en lav sko inne i de gamle lokalene til Arthur.

Maskineriet

Pølser og øl – hva kan gå feil? Ikke mye, men det har vært tungt å drive bar i de gamle lokalene til Arthur i Storgata.

Nå har øl- og pølseentusiastene bak Maskineriet klart å skape en trofast fanskare som frekventerer den vesle uteplassen støtt og stadig. At man dessuten serverer ambisiøse og velsmakende drinker er et ekstra pluss.

KVEITHAILL: Karl-Alberth Hansen på Karls Fisk og Skalldyr leder et voksende «imperium» innenfor sjømatsektoren.

Karls Fisk og Skalldyr

Eneste matvareleverandøren på årets liste. Oldervikingen Karl-Alberth Hansen er i det stille i ferd med å bli en av de store leverandørene av høykvalitets delikatesser fra havet i både Tromsø og omegn.

Nylig har han åpnet fiskebutikk i Harstad – og for noen uker siden slo han opp dørene til ny fiskehandel inne på Pyramiden. Vi tror vi kommer til å høre langt mer om ham!