Frps Bjørn Gunnar Jørgensen er irritert etter det han mener er ufin oppførsel av Venstre og KrF i budsjettforhandlingene på Stortinget i høst. Han liker heller ikke at flere Venstrepolitikere har sagt seg skeptisk til at regjeringen har pekt ut den kontroversielle Frp-politikeren Per Willy Amundsen som justisminister.

– Ikke store forventninger

Morten Skandfer er Venstres stortingskandidat i Troms. Han gir den nye justisministeren det glatte lag.

– Jeg har ikke store forventninger til den fyren, og jeg er vel ikke enig med han i noen verdens ting. Vi får gi han en sjanse, men jeg vet at Frp har bedre folk

– Likevel støtter du en regjering hvor Amundsen er blitt utpekt som statsråd?

– Ja, det er sånn det er akkurat nå, og det er ikke bare lett. For å være ærlig så er det en fortløpende vurdering om vi støtter regjeringen, og noe vi må tenke over hver dag. Sånn som det gikk under siste budsjettforhandling, så meldte tvilen seg om regjeringssamarbeidet, forklarer Skandfer.

Han vil likevel ikke kunne støttet en Ap-regjering

– Vi støtter den regjering hvor mener Venstre at vi få mest gjennomslag, men jeg kunne ikke støttet en regjering med Arbeiderpartiet. Nå starter det lange valgkamphalvåret, og det er ennå en evighet til valget. Så vi får se hva utfallet blir da.

Sperregrense

– Støtter ikke forslaget. Det er ikke noe nytt forslag fra den kanten. Man kan godt spørre seg hvor grensa skal gå for at det skal være optimalt demokratisk. Om man øker sperregrensa med en prosent får vi en halv million nordmenn som ikke blir representert i nasjonalforsamlingen, og det synes jeg er udemokratisk.

Frp mener små partier har for mye makt. Venstre-politikeren mener det motsatte er tilfellet.

– Jeg oppfatter tvert imot at vi har for lite makt. Med få representanter på Stortinget må vi velge noen saker å kjempe hardt for, og jobber for de sakene.

I skuddlinja: Flere er misfornøyd med utpekelsen av Per-Willy Amundsen (Frp) som ny justisminister. – Han har kommet med en del spesielle utspill, sier Morten Skandfer (V). Foto: Amund Hansen