Det opplyser Erlend Hallstensen i en e-post til iTromsø tirsdag kveld.

- Det ser ut som vi har klart å berge det meste av fyrverkeriet fra nyttårsaften, og vi skal gi dere årets største fyrverkeri i Tromsø. Vi håper derfor at så mange som mulig tar seg tid til å se på oppskytingen. Vi har prøvd å finne et tidspunkt der også de minste kan få med seg fyrverkeriet, sier han.

Dårlig vær førte til at fyrverkeriet fra Storsteinen måtte avlyses nyttårsaften 2016.

Fjellfyrverkeriet var nødt til å samle inn og frakte ned alt fyrverkeriet som egentlig skulle ha blitt skutt opp på nyttårsaftenen. Foto: Daniel Lilleeng

Glade for innspill

Fyrverkerishowet skal sendes klokken 18.00 den 21. januar. Hallstensen opplyser at Fjellfyrverkeriet vil gjennomføre showet på nytt som en takk til Tromsø, byen som i alle år har støttet opp om arbeidet rundt det årlige fyrverkeriet.

- Vi er veldig glad for mange gode innspill i debatten om oppskytingsdag. Det er hyggelig med et så stort engasjement rundt Fjellfyrverkeriet. Det som til sist avgjorde når vi skal skyte opp, var den praktiske gjennomføringen. Siden alt arbeidet gjøres av frivillige, og at vi trenger en hel dag til rigging, så er vi helt avhengige av en lørdag for å kunne skyte opp et så stort fyrverkeri. Vi har også de siste dagene fått et pålegg om å redusere mengden fyrverkeri på lageret så fort som mulig, skriver styrelederen i Fjellfyrverkeriet.

På soldagen

Hallstensen forteller at valget falt på Mandelasletta fordi oppskytningen fra fjellet ville kreve mange frivillige til frakt av utstyr.

- Videre er Fjellheisen er en viktig samarbeidspartner gjennom mange år, og vi synes ikke det er riktig å oppta enda flere plasser for Fjellheisens kunder, opplyser han videre.

- At valg av dato for oppskytning sammenfaller med soldagen i Tromsø, synes vi er moro. Vi håper på godt vær, godt oppmøte, god stemning og et flott fyrverkeri den 21.01.2017 kl. 18.00, utdyper han.

Tips til beste utkikkspunkter

Under oppskytningen av fyrverkeriet vil store deler av Mandelasletta være avsperret.

Styrelederen i Fjellfyrverkeriet forteller at showet kommer til å være best hvis du ser det litt på avstand.

Han kan tipse om følgende steder med god utsikt til fyrverkeriet: Nansenplass, mesteparten av sentrum, ved Ishavskatedralen, på brua eller på Rambergan (Tromsø Maritime skole).