Blant de fire mennene er to brødre i 30-årene dømt til fengsel i ett år og ni måneder. En tredje mann i slutten av 20-årene ble dømt til ett år og tre måneder i fengsel mens den siste tiltalte, en mann i 30-årene, ble idømt en samfunnsstraff på 360 timer.

Det melder NRK Troms.

Fant omfattende utstyr

Det var i februar 2014 at tre av mennene ble pågrepet etter mistanke om ruspåvirket kjøring. Ved ransaking ble det etter hvert funnet vannplugger for kobling samt lecakulerester i bilen – begge kjente materialer brukt til produksjon av narkotika. Politiet beslutter derfor å ransake stedet de tre mennene hadde kommet fra.

I huset på Kvaløya ble den andre broren i 30-årene pågrepet etter at politiet fant ut at kjelleren i huset ble brukt til produksjon av det politiet antok var cannabisplanter. Det ble også funnet omfattende produksjonsutstyr, deriblant lamper, kar for planting, vanningsanlegg, gjødsel samt flere sekker med planterester.

Det ble i tillegg funnet utstyr og tørket marihuana i andre deler av boligen, samt et pengeskrin med til sammen 67.000 kroner som var lagt i en plastpose med svart tape rundt.

Doblet strømforbruket

Ifølge NRK Troms økte strømforbruket i huset til det dobbelte i 2012 – året etter at huset ble kjøpt. Kun et lite parti cannabis ble funnet i huset, men ved å vise til det økte strømforbruket ønsket påtalemyndigheten å påvise at produksjonen av cannabis har pågått over flere år, skriver NRK.

Mennene var tiltalt for å ha fremstilt 40 og 80 kilo cannabis, men dette ble nedjustert til 27 kilo før saken startet, skriver NRK Troms. Nord-Troms tingrett kunne likevel ikke finne bevis for produksjon av mer enn seks kilo.

Det ble av påtalemyndigheten lagt ned krav om at huset hvor cannabisproduksjonen foregikk skulle inndras. Dette ble imidlertid avvist av retten.