1 / 1

Tromsøværinger værfast i Istanbul etter snøstorm (!): – Her er det ordentlig nordnorsk vinter

Ekteparet Marit og Øystein Sivertsen skulle ta seg en ferietur til Dubai for å ligge på stranda i godvær. Istedenfor må de søke ly fra snøkaos i Istanbul.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Kraftig snøvær har nemlig rammet Istanbul, noe som har ført til innstilte flyavganger.

– Det er fullstendig kaos her. Vi reiste fra Tromsø i går morges, og hadde en mellomlanding i Istanbul. Flyet skulle videre halv åtte om kvelden, men vi ble sittende inne på flyet til 00.30 i natt. De kansellerte alle avganger på grunn av snøstormen, forteller Marit Sivertsen til iTromsø lørdag ettermiddag.

SNØDEKKE: Slik så det ut da de skulle ta flyet i går kveld. Foto: Privat

Deretter skulle alt bare bli verre.

– Vi gikk rundt på flyplassen om natta og ble henvist opp og ned og fram og tilbake. Det var ingen på flyplassen som tok ansvar eller har peiling på noen ting. Det er det for øvrig fremdeles ikke, sier hun.

LES OGSÅ: Knut-Kristian (28), Julie (20) og Niklas (5 mnd.) måtte overnatte på benk etter flyforsinkelse

Prøver igjen

Klokka 05.00 natt til lørdag. var de på hotellet.

– Vi kjøpte oss visum, kom oss ut av flyplassen og fikk oss et hotellrom etter at vi til slutt fikk ombooket til klokken halv to natt til mandag. Så vi får håpe snøkaoset har klarnet til da, sier Sivertsen.


– Det var fullstendig kaos for å få ombooket billettene. Det var ei kø på 500 meter med fire-fem mennesker i bredden. Folk sto der i timevis, utdyper hun.

– Måtte dere stå lenge i kø?

– Nei, jeg snek i køa! Jeg var så trøtt og forbanna at jeg gikk helt fremst.

Sivertsen forteller at folk på flyplassen var frustrerte.

– Vi så flere ganger at det nesten ble slåsskamp mellom folk. Dette er ikke noen særlig trivelig start på ferien som skulle innebære varme og sand mellom tærne. Istedenfor får vi en skikkelig nordnorsk vinter. Det er tragikomisk, sier hun.

Ekteparet befinner seg inne på et kjøpesenter da iTromsø snakker med dem. Ute er det altfor kaldt til å oppholde seg. De har naturlig nok ikke pakket med seg vinterklær.

– Og vi har heller ikke fått bagasjen, så det ville ikke hjulpet, legger Sivertsen til.

Artikkelen fortsetter under bildet

Ulykkesfugler: Øystein og Marit Sivertsen her utenfor et kjøpesenter i gamlebyen i Istanbul. Foto: Privat

 

Ikke første gang

Dette er tredje gangen paret reiser til Dubai. Første gangen de reiste fikk de også trøbbel.

– Vi rakk ikke sisteflyet til Oslo fra Moskva på vei hjem, på grunn av en annen forsinkelse. Russland er veldig streng på visum og slikt, så vi blei eskortert til et hotell med masse vakter som passet på oss, og vi ble holdt helt adskilt fra de andre på hotellet. Det var en absurd situasjonen. Men da som nå så står vi han av. Vi er jo fra Tromsø!

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: