Debatten om Remas 1000s avgjørelse om å kutte Mack fra sortimentet i store deler av landet vil ingen ende ta.

Nå har også fylkesrådsleder Cecilie Myrseth engasjert seg i debatten.

– I 140 år har Mack levert kvalitetsprodukter som folk vil ha, også utenfor landsdelen. Dermed skapt arbeidsplasser. Som så mange andre er også jeg provosert. Jeg er ingen stor kunde, men er opptatt av å handle lokalt. Mack er ikke bare viktig for Tromsø sin identitet, men også uløselig knyttet til Nord-Norge. Vi er stolte av Mack! Uforutsigbarhet er uholdbart. Når lokale produsenter opplever det, kan heldigvis vi kunder gjøre noe med saken. Kjøp lokalt, bruk pengene lokalt og nyt lokalt. Da blir verdiskapningen lokal. #ÆStøtterMack, skriver Myrseth på sin Facebook.

Tragisk

Myrseth forteller at usikkerheten og vedtaket fra Rema 1000 skader de lokale bryggeriene rundt om i landet, og at det nå er opp til folk å bruke sin stemme dersom de er uenige.

– Det er veldig tragisk. Det er viktig for oss å ha aktører som kan levere over hele landet. Nå er det ikke mange norskeide bryggerier igjen. Det berører de produktene vi er stolte av, sier Myrseth til iTromsø.

Kampanje

Hun har selv observert at flere produkter har kommet tilbake i butikkene etter at Facebook-kampanjer har blitt opprettet som et slags «folkekrav».

– De må gjerne bruke min hashtag. Jeg har fått mange kommentarer med folk som er helt enige i det jeg skriver. Også fra folk sørfra som sier det samme om Aas bryggeri. Det er åpenbart at dette er noe folk vil kjempe for å mene noe om.