Det er ikke mange fra Nord-Norge som har mottatt gjeve priser fra Det norske måltids prisutdeling i Stavanger opp gjennom årene. Men da prisen først kom for Halvors Tradisjonsfisk, ble det virkelig storeslem med deres boknafisk loin fra Fredvang.

– Vi vant to priser. Det er fryktelig artig og veldig overraskende. Det er ikke lett å vinne de prisene, sier Halvor Hansen, som er daglig leder ved Halvors.

200.000 kroner

I tillegg til diplom og et fat, mottok Hansen 200.000 kroner, hvor 100.000 er øremerket for reklameplass på TV, og de resterende er for å styrke produktet og få det ut til brukerne.

– Dagligvarebransjen var til stedet og ønsket at man satset mer mot dem, sier Hansen.

Halvors Tradisjonsfisk vant altså prisen «Årets sjømat – foredlet». Senere på kvelden vant han også hovedprisen, som heter «Årets matspire».

– Oppmerksomheten og prisene har stor betydning for vår satsing. Det er faktisk avgjørende for å lykkes videre med det vi gjør, sier Hansen.

Artikkelen fortsetter under bildet

VANT: Halvor Hansen i Halvors Tradisjonsfisk gjorde storeslem med sin boknafisk.

Fortsatt lokalt fokus

Men selv om man nå tenker litt større og mer ut av byen, vil ikke Halvors Tradisjonsfisk svikte sine trofaste kunder i Tromsø.

– Det aller viktigste for oss vil fortsatt være lokalmarkedet. Nå gir prisene oss en større sjanse til å nå flere, men det viktigste er lokale kunder, sier Hansen.

Typeriktig smak

Juryen var aldri i tvil om at Halvors ferske produkt boknafisk loin fra Fredvang var den soleklare vinneren. Slik beskriver juryen vinnerbidraget.

– Med utgangspunkt i en lang tradisjon, har vinneren laget et kvalitetsprodukt basert på en ettertraktet og eksklusiv råvare. Dommerne uttaler at produktet har et svært delikat utseende og en ren, typeriktig smak. Nøkkelen til den unike smaken ligger i råvarekvaliteten i kombinasjon med en finstemt konserveringsteknikk, skriver Einar Risvik, som var juryleder under finalen på fredag.