Carina Sørensen, selgerleder i Ticket Tromsø, kan fortelle at tromsøværinger, på tross av økt terror, ikke reiste noe mindre enn vanlig i 2016.

– Det vi ser er at reiselysten er sterk selv om terroren bare øker med årene, men folk lar seg ikke skremme så mye nå som før. Det er mye uroligheter rundt omkring, og det vises kanskje mest i valg av feriested. Tyrkia er på vei ned mens Bulgaria hadde en økning på 55 prosent i fjor, sier Sørensen.

Turen til Antalya gikk ned med hele 79 prosent i året som var, men var på på tredjeplass på mest reist i 2015.

Drømmer om direkterute til Kroatia

Gran Canaria er også i år den suverene vinneren med Kreta og Bangkok bak seg på topplisten. Det er nemlig direkterutene som lokker mest, og Sørensen skulle ønske det fantes en til Kroatia også.

– Vi får inn mange ønsker om direkterute til Kroatia, og jeg har prøvd lenge å få det til. Det ser likevel ikke ut som det skjer i år heller, sier Sørensen.

Tror på Mallorca

Direkteruten til Mallorca er derimot gjenopprettet, og Sørensen mistenker at den fort kan bli den store vinneren i 2017.

– Folk liker å reise direkte og Mallorca er en gammel slager, så det er grunn til å tro at den ruten blir å gjøre det skarpt i år, sier Sørensen.