Det ligger an til at Tromsø kan bli truffet av en storm mandag kveld.

– Det kommer et uvær innover i løpet av mandagen. Det vil være en ganske kraftig vindøkning fra sørvest, og komme opp i sterk kuling langs kysten fra ettermiddagen av. Det kan også bli regn sent på kvelden og over natten, forteller vakthavende meteorolog Jon Austerheim ved Vervarslinga for Nord-Norge.

– Småguffent

Mildværet blir værende tirsdagen og det kan komme flere sluddbyger i løpet av dagen.

– Det blir noen varmegrader og litt småguffent med nedbør i form av regn og sludd, sier Austerheim.

Sterk storm - mulig orkan

Senere i uken ligger det noen kraftige lavtrykk og venter. Om det slår til slik det ser ut per søndag formiddag, kan det bli sterk storm på onsdagen.

– Det er snakk om et ganske så kraftig lavtrykk. Om det slår til, så kan det bli opp til sterk storm i løpet av onsdagen, sier Austerheim.

Mandag skriver Yr.no at de tre nordlige fylkene i verste fall kan få orkan på onsdag, dersom de mest alvorlige prognosene stemmer.

– Folk må sikre løse gjenstander. Og når uværet kommer bør de holde seg inne, sier statsmeteorolog Tore Vassbø til Yr.no.

Han går nå ut med et såkalt fase A-varsel. Det betyr at det kan bli ekstremvær og at Meteorologisk institutt øker overvåkingen av uværet.

Orkan forekommer sjeldent og kan gi store ødeleggelser.

Spøker for sola på Soldagen

Soldagen er ikke før neste lørdag, men slik det ser ut nå må du ha flaks eller opp på fjellet for å se den.

– Det ser ut til å bli en noe urolig værtype mot slutten av uken med mye nedbør, skyer og pålandsvind. Det er lenge til soldagen, men slik det ser ut nå skal du være heldig for å få et lite glimt av den, sier Austerheim.