UNN-pasient funnet livløs - politiet starter etterforskning

En mann som var innlagt til rusbehandling ved UNN ble fredag funnet livløs på rommet sitt. Livet hans sto ikke til å redde.

SKAL UNDERSØKE En mann ble fredag funnet livløs på rommet sitt ved rusavdelingen på Åsgård. Nå vil politiet finne ut hva som har hendt.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Nordlys opplyser at mannen fredag formiddag ble erklært død ved Universitetssykehuset Nord-Norge, etter at ansatte fant ham livløs på rommet sitt samme morgen.

Pasient ved rusavdelingen

Ifølge avisen skal mannen ha vært pasient ved rusavdelingen på Psykisk helse- og rusklinikken på Åsgård. Politiet mistenker at mannen tok en dødelig overdose mens han var innlagt.

Politiet har begjært obduksjon av mannen.

- Vi har opprettet undersøkelsessak på bakgrunn av meldingen vi fikk fredag og avdøde vil obduseres. Da får vi forhåpentligvis klarhet i hva som er dødsårsaken, sier politioverbetjent Jarle Johnsen, leder for kriminalvakta i Tromsø-politiet, til Nordlys.

Avventer obduksjonsrapport

Verken UNN eller avdelingsleder ved rusavdelingen, Ruben Sletteng, ønsker å kommentere den konkrete saken. Sistnevnte opplyser imidlertid at avdelingen har rutiner på plass for å hindre at pasienter får tilgang til rusmidler.

Ifølge Johnsen er det for tidlig å si noe om hvilke undersøkelser politiet vil gjøre overfor UNN. Han opplyser videre at det er foretatt noen vitneavhør i saken og at politiet nå avventer obduksjonsrapporten.