Fylkesleder i lastebilforbundet, Kari Workinn, sier hun gjentatte ganger har vært i kontakt med Statens Vegvesen for å få lagt om den anbefalte kjøreruten til gjennom tunnelen, men uten hell.

- De lokale sjåførene bruker gjerne tunellen under slike kjøreforhold, men dette alternativet er det ikke alle utenlandske eller uerfarne sjåfører som vet om, sier Workinn.

Ønsker tiltak

Hun mener Vegvesenet i det minste burde være i forkant og skrape vegene ordentlig.

- I Kåringen på vei mot Vesterålen, hvor det blant annet er en del bakker og vanskelige kjøreforhold, har det har blitt mye bedre etter tiltak om bedre strøing og salting av vegene, sier hun.

Mulig orkan

Justyna Wodziczko i Meteorologisk Institutt er enig i at det er lurt å være forsiktig på vegene de neste dagene.

- Det er foreløpig ikke ekstremvarsel, men økt overvåkning av et lavtrykk som går sakte nordover, og vil treffe Nord-Norge onsdags ettermiddag, forklarer hun.

Det er ventet sterk storm i Salten, Ofoten og Lofoten, og i tillegg kan det bli orkan i Vesterålen og Troms.

- Det blir veldig vanskelige kjøreforhold på grunn av nedbør, sludd og sterk vind, og dette må tas seriøst, sier Wodziczko, som anbefaler å følge med på Vegvesenets trafikkmeldinger.

Ikke uvanlig med uvær

Robert Lied i Statens Vegvesen er ikke kjent med henvendelsene fra Workinn, men opplyser at det ikke er vanlig at de anbefaler omkjøring.

- Det er jo ikke uvanlig med sånt vær her, så vi ser ingen grunn til å anbefale noen annen rute enn Tverrforbindelsen, sier Lied.

– Men hvis det er mulig, så er det jo bedre kjøreforhold i tunnelen, legger han likevel til.