(Foto: Gudrun Gulldahl)

Foto: Gudrun Gulldahl

25-åring onanerte foran kvinne i solstudio - nå er han dømt

En 25 år gammel mann er dømt for flere tyverier, å ha onanert foran en kvinne på et av byens solstudio, samt å ha båret kniv i Storgata.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Mannen stjal i løpet av fjoråret en rekke drikke- og matvarer fra butikker i Tromsø-området, masturberte framfor ei kvinne inne på et solstudio uten at hun hadde samtykket til dette og bar en 12 centimeter lang kniv i Storgata uten aktverdig formål.

Nå er han dømt til 45 timer samfunnsstraff med en gjennomføringstid på 120 dager. Dersom samfunnsstraffen ikke gjennomføres, dømmes mannen til en fengselsstraff på 45 dager.

Tilsto alt

25-åringen ga i retten en uforbeholden tilståelse for alle forholdene.

Retten mente etter en samlet vurdering at ubetinget fengsel i opp mot 60 dager var et passende utgangspunkt for straff, men både aktor og forsvarer anførte at det er grunnlag for å reagere med samfunnsstraff.

I en rehabiliteringssituasjon

Mannen er tidligere dømt for narkotikaovertredelser, vinningskriminalitet og seksuelt krenkende atferd.

Han har imidlertid, ifølge retten, sluttet å ruse seg, brutt med sitt tidligere miljø i Tromsø og flyttet fra byen sammen med kjæresten, som han venter barn med.

- På grunnlag av opplysningene [...] finner retten at tiltalte er i en rehabiliteringssituasjon. Retten er imidlertid enig med aktor i at situasjonen fremstår som noe skjør, og at tiltalte foreløpig ikke har fått den type oppfølging som normalt er nødvendig. Tiltalte fremstår likevel som motivert, og vil få tettere oppfølging fremover, skrives det i domslutningen.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: