Tidligere denne uken advarte meteorologene mot en mulig orkan som ville treffe Troms og Nord-Norge onsdag.

Vakthavende meteorolog Tore Vassbø ved Vervarslinga for Nord-Norge kan onsdag morgen fortelle at været blir roligere enn først fryktet.

– Det blir ganske rolig store deler av dagen i Tromsø. Det kraftige lavtrykket som er på vei gir mest vind i Nordland, slik det ser ut nå. Det har litt mer sørlig bane og går rett over Troms. Det er først når det har passert i kveld at man kan få vindøkning. Da får vi vind fra nord, og på kysten vil det bli sterk kuling, men det er ikke snakk om storm, sier meteorologen til iTromsø.

Melder storm

– Men så kommer det et nytt lavtrykk torsdag formiddag som gir ny vindøkning. Vinden vil komme fra vest, og det kan gi liten storm i området, opplyser Vassbø videre.

Selv om det ikke bygger seg opp til ekstremvær, må tromsøværingene med andre ord forberede seg på mye vind.

– Det blir ikke så kraftig som det så ut som for noen dager siden, heldigvis. Nordland vil nok merke en del vind i dag, men det blir ikke ekstremvær, legger meteorologen til.

Han forteller at selv om det vil være rolig i perioder, så kommer det flere lavtrykk over Tromsø.

– Det blir bygevær i form av sludd og snø både onsdag og torsdag.

– Blir litt ufyselig

Onsdag melder meteorologene frisk bris opp til liten kuling i Tromsø, og sterk kuling fra nord onsdag kveld. Torsdag øker vinden og det vil bygge seg opp til liten storm fra vest.

– Det blir ikke uvær, men det blir litt ufyselig når det står på med vind, kuling og snø, utdyper Vassbø.

Temperaturene vil ifølge vakthavende meteorolog ligge på rundt null onsdag.

– Det blir så vidt opp mot plussiden i dag, før det blir litt kaldere i morgen hvor temperaturene vil ligge på minussiden.