På Troms fylkestrafikk sine sider opplyses det om store utfordringer i trafikken over hele fylket, og at det må påregnes forsinkelser og innstillinger av enkeltturer.

Bussrute 100 fra Tromsø til Narvik klokken 06.10 ble besluttet innstilt etter ankomst Andselv. Returen fra Narvik klokken 12.50 vil ikke bli kjørt på grunn av dette, opplyses det på Tromskortet.no.

Rute 2 med hurtigbåten fra Tromsø til Harstad innstilles på strekningen Tromsø-Finnsnes på grunn av uvær, melder Troms Fylkestrafikk. Strekningen Finnsnes-Harstad går som normalt.

- Det settes ikke opp buss for båt av samme årsak. Finnsnes-Harstad blir ca. 30 minutter forsinket, står det på deres nettsider.

Hurtigbåten fra Tromsø til Skjervøy ble onsdag kveld innstilt på grunn av værforholdene. Dermed er også returen torsdag morgen innstilt. De reisende henvises til Hurtigruten og annen rutegående transport.

Det opplyses videre at avgangen med hurtigbåten fra Tromsø til Finnsnes klokken 10.15 med retur fra Finnsnes 11.45 innstilles på grunn av uvær.

Innstilte fly

På Avinors sider opplyses det at fire ankomster ved Tromsø lufthavn er innstilte. Det er snakk om Widerøe-fly fra henholdsvis Alta, Kirkenes, Sørkjosen og Vadsø som skulle lande i Tromsø klokken 07.50. Det registreres også flere forsinkelser på ankomne fly fra både Finnmark, Nordland og Trondheim.

En avgang til Hammerfest med Widerøe klokken 08.10 er også innstilt. Det er i tillegg forsinkelser på flere av Widerøes flyvninger fra Tromsø lufthavn.

Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Widerøe, Silje Brandvoll, bekrefter at det er været i Nord-Norge som fører til forsinkelser og innstilte flyvninger torsdag.

- Det vil bli forsinkelser utover dagen. Vi gjør så godt vi kan, men når vi får såpass mye vær så drar man på seg en del forsinkelser, sier hun og ber passasjerene om å møte til vanlig tid med mindre annet er opplyst.

Verre utover dagen

Driftssjef ved Tromsø lufthavn, Svein-Idar Henriksen, forklarer at forholdene ved flyplassen på Langnes ikke er blant de verste ennå.

- Vi har ok forhold, men det skal bli verre utover dagen, sier han og utdyper:

- Litt forsinkelser vil det bli utover dagen, men foreløpig har vi ok forhold. Vi kan ikke diktere flyselskapene, men vi skal kunne få avgårde de fleste flyene. Vi prøver å mobilisere folk og så får vi se hvordan det går.