Helgen starter med vestlig stiv kuling og snøbyger i Tromsø fredag. Meteorologisk institutt har sendt ut et nytt obs-varsel for Troms som advarer mot lokalt vanskelige kjøreforhold på grunn av sterk vind, tette snøbyger og snøfokk.

– Det blir periodevis sterk kuling i Tromsø. Det er først og fremst på kysten, sier meteorologikonsulent Jan Erik Killengreen ved Vervarslinga for Nord-Norge.

«Det blåser godt i Nord-Norge nå på morgenen. Vindobservasjonene våre viser kast på over 30 m/s flere steder» skriver Meteorologisk institutt på Twitter fredag. Foto: Skjermdump

Meteorologisk institutt skriver på Twitter at deres vindobservasjoner viser kast på over 30 meter i sekundet flere steder i Nord-Norge fredag.

Soldag med skyer

Den sterke vinden roer seg lørdag, men været på soldagen blir ikke optimalt for dem som hadde håpet å få et glimt av sola.

– Dagen starter med snøbyger, deretter blir det lettere vær på ettermiddagen. Ettermiddagen ser ganske bra ut, med litt frisk bris på kysten og ikke så mye vind i Tromsø. Det blir frisk bris på det meste, og minkende vind utover dagen.

Dermed spøker det for solfeiringen i Tromsø.

– Ja, det ser ut til at det vil være skyer i morgen, legger han til.

Fjellfyrverkeriet

Lørdag klokken 18.00 skal Fjellfyrverkeriet skyte opp rakettene etter det avlyste fyrverkeriet nyttårsaften, og meteorologikonsulenten tror det vil bli gode sjanser for å få med seg rakettene.

– Jeg håper at det blir ferdig før snøbygene setter inn igjen. Det ser ut til at det går bra, sier Killengreen.

Temperaturene lørdag vil ifølge Vervarslinga ligge på mellom to og fem minusgrader.

Vinden tilbake

De rolige vindforholdene lørdag fortsetter ikke inn i ukens siste dag. Søndag tar nemlig vinden seg opp igjen.

– Det blir periodevis kuling og snøbyger fra nordøstlig retning. Temperaturen ligger på 3–5 minusgrader.

– Det blir best vær på lørdag. Det er bra med tanke på soldagen, men det vil være skiftende vær, oppsummerer meteorologikonsulenten.