– Det ser ut til å bli en ny dag med store utfordringer for kollektivtrafikken i Troms, med svært vanskelige værforhold. Det må påregnes forsinkelser og innstillinger av enkeltturer. Vi skal prøve å informere så godt vi kan. Større avvik meldes fortløpende her, opplyses det på Tromskortet.no (ekstern lenke).

Innstilt

Det meldes at rutebuss 420 fra Hillesøy til Straumsbukta er innstilt fredag på grunn av umulige kjøreforhold.

Det samme gjelder rutebuss 422 fra Brensholmen skole til Kattfjord skole.

Også rutebuss 428 fra Kvaløyvågen til Myran snuplass er innstilt på grunn av umulige kjøreforhold.

Hindres av uvær

Rutebuss 150 fra Storslett til Tromsø klokken 07.05 kjører via Skibotn fordi Breivikeidet er stengt på grunn av rasfare.

«Fergen Breivikeidet – Svensby er innstilt og FV 91 Breivikeidet- Fagernes stengt. Rute 150 kjører via Skibotn – Vollan – Tromsø. Assistansebussen kjører Svensby 09:30 – Lyngseidet – Vollan – Tromsø» står det på Troms fylkestrafikk sine nettsider.

Rute 440 klokken 06.50 fra Vannvåg til Kristoffervalen på Karlsøy er også innstilt på grunn av uvær.

Også hurtigbåten fra Tromsø til Harstad har fått merke været. Rute to klokken 07.00 fra Tromsø til Harstad innstiller anløpet til Engenes på grunn av mye sjø og vanskelige forhold ved kaia.

Stengt

Statens vegvesen melder på sine sider (ekstern lenke) at fergesambandet Bellvik Vengsøy er innstilt på grunn av uvær fredag.

Videre opplyser de at fylkesvei 66 er stengt på strekningen Nordhella til Skarsfjord kraftstasjon på grunn av det dårlige været.

Fylkesvei 293 i Lakselvbukt, på strekningen Rennelv - Fornes, er stengt på grunn av fare for ras. Det vil bli gjort en ny vurdering lørdag morgen klokken 09.00, opplyser Statens vegvesen.