Hos Veitrafikksentralen vurderes situasjonen fra time til time, men så langt er det ikke kommet signal som gjør det nødvendig å ta ned veibommene.

Drar til venner

– Vi fant det lurest å dra. Vi vet aldri når veien stenges. Når det skjer, blir vi sperret inne. Det vil vi ikke, sier Heggelund som i morges kjørte til venner på Finnsnes.

Han sier at veimyndighetene er enerådende hva angår stenging:

– Vi har lenge forsøkt å få til en kommunikasjon slik at vi får kjennskap til forholdene i fjellet, men det har vist seg å være umulig, sier Heggelund.

Nylig stengt

Pensjonist Singvald Hansen opplyser at veien var stengt da det nylig snødde og blåste som verst. Med mildværet og all nedbøren som er meldt, frykter han at veien på nytt blir stengt.

Både Hansen og de øvrige beboerne har vært gjennom evakuering når det er fare for skred.

Rømningsvei

– Sist det skjedde, ble det laget en rømningsvei slik at beboerne ikke ble fullstendig isolert. Men det er ikke mulig denne gang – fordi elven er åpen. Da kan ikke den strekningen benyttes, konstaterer Hansen.

– Jeg har bodd på Breivikeidet i alle år og har opplevd både skred og store snømengder. Nå er jeg usikker på forholdene, sier Singvald Hansen.

Løpende kontakt

Leder for beredskapen i kommunen, Arnulf Elvevoll, sier at han er i løpende kontakt med både Vervarslinga for Nord-Norge og Norges Geotekniske Institutt (NGI).

– Det gjelder med tanke på en eventuell evakuering. Når det gjelder veien og stenging av den, er det Statens vegvesen som har kontroll.

Pleietrengende

Innenfor området som kan bli stengt, er det flere pleietrengende personer som får daglig hjelp fra hjemmesykepleien på Sjursnes.

Hilde Svendsen opplyser at personellet ser etter alternative løsninger når veien stenges. I verste fatt brukes snøscooter eller ski for å komme fram til personene.

– Det skjedde nylig da veien ble stengt, sier hun.