– Folk er blitt mer bevisste verdien av gjenbruk, både for lommeboken og for miljøet. I fjor satt vi rekord både i antall besøk til finn.no og i antall annonser som ble lagt ut, forteller produktdirektør for Finn-torget, Christopher Ringvold.

Norrøna, ski og skiutstyr

På listen over de mest populære produktene som søkes etter på finn.no, er snøfreser på topp i Troms. På topp fem-listen finner vi også blant annet Norrøna, randonee og hund.

Om folk i nord foretrekker Android-mobiler fremfor iOS er muligens noe usikkert, men de tre nordligste fylkene er de eneste i landet som ikke har iPhone 6 på sin toppliste.

– Vi ser stor forskjell på by og bygd, og ikke minst hvor i Norge man bor tettest på naturen. Mens storbyene har mer jålete søkeord, søker mange andre etter snøfreser, ski og skiutstyr. Husky, hund og hunder er de mest søkte ordene i Finnmark, og Nord-Norge er eneste landsdel hvor ingen av fylkene har iPhone 6 på topp fem søkte ord, forteller Ringvold.

Ballkjole, hagle og isbjørnskinn

Det er en del andre forskjeller lenger nordpå enn i resten av landet – på Østlandet dominerer merkevarer som Louis Vuitton, Rolex og iPhone, og i fylker som Buskerud, Vestfold, Østfold, Hedmark og Oppland ligger ballkjole på toppsøkelisten.

I Nord-Trøndelag er hagle og Norrøna mer populært, mens vi på til søkelisten til Svalbard finner pistol, sovepose og isbjørnskinn på topp.

Topp fem søk på finn.no fra Troms:

  • Snøfreser

  • Norrøna

  • Randonee

  • Louis Vuitton

  • Hund