Startet arbeidet klokken 04.00 i natt: - Vi tok ut alt av mannskap

Bydrift jobber på spreng for å strø og åpne sluker.

  Foto: Ronald Johansen

nyheter

- Vi startet klokken fire i morges med å ta ut alt av mannskap for å strø. Noen kjører også rundt for å åpne sluker og vi har en gravemaskin ute som graver fram sluker, opplyser arbeidsleder Odd Helge Vekve i Bydrift.

OBS-varsel

Onsdag er det sendt ut OBS-varsel for Troms på grunn av vanskelige kjøreforhold som følge av overgang til mildvær og regn.

«Første del av onsdag også fare for regn som fryser på bakken. Fra onsdag morgen og ut onsdag ventes store nedbørmengder, 30-80 mm/18t. Fra torsdag ettermiddag og frem til fredag morgen ventes ny runde med mye nedbør, 20-40 mm/18t. Nedbøren vil komme som regn opp til 800-1000 moh», skrives det i varselet.

Odd Helge Vekve  Foto: RONALD JOHANSEN

- Vi har ei liste med steder vi vet det oppstår problemer når det blir vær som dette. Foreløpig er det ikke noe problem. Nå strør vi som vanlig overalt og ettersom snøen absorberer vannet og begynner å slippe det vil det begynne å flyte mer, sier Vekve.

Busstraseer prioritert

Han sier at Bydrift har forberedt seg godt på været i flere dager:

- Vi rekker nok å strø for det meste. Det er ikke alle steder det har rukket å bli glatt enda, vi starter i lavlandet og strør oss oppover. Busstraseer og gang- og sykkelveier er prioritert, og så kommer vi etterhvert inn i boligstrøkene.

Han frykter ikke oversvømmelser i dag.

- Men mot helga vil det bli mer utfordrende hvis det fortsetter med den nedbørsmengden som er meldt.

Heller to minutter for sein...

Også politiet har en klar oppfordring:

- Det er vått og glattt på veiene. Da er oppfordringen den vanlige på denne typen føre: det med ro og kom heller fram to minutter for seint enn bulket og trasig, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen.