Lasse Lauritz Pettersen festivalsjef Bukta, Bjørn Eirik Olsen i Kulturnæringsstiftelsen Sparebanken Nord-Norge og Lisa Skoglund i kompetansesenteret for musikk bransjen i Nord-Norge, går sammen om et innspillingsfond for utvikling av nordnorsk rock.

– Dette er unikt i Norge og med dette fondet ønsker vi å gjøre det enklere for artister å komme i studio, øke produksjon av nordnorsk musikk og bidra til å forbedre Buktafestivalen, forteller festivalsjefen.

Tett samarbeid

Buktafestivalen, SNN og KOFOR (kompetansesenter for musikkbransjen i Nord-Norge) ønsker å gjøre prosessen enklere for nye artister å prøve seg i studio.

– Et fagpanel fra Bukta og KOFOR skal være behjelpelig med alt når det kommer til søknader, og det vi har lagt vekt på en veldig lav terskel når det kommer til søknader, forteller Pettersen og Skoglund.

Kulturnæringsstiftelsen er veldig positive til dette samarbeidet med Buktafestivalen, og gleder seg til å se hva som blir resultatet.

– Vi stoler på Buktafestivalen som er en utrolig fin festival med fokus på nordnorske band, og vi ser at det har vært et tomrom i musikkbransjen som vi ønsker å fylle gjennom denne ordningen, sier Bjørn Eirik Olsen.

Prøveperiode

Bukta innspillingsfond har en prøvetid på et år, og de to aktørene går inn med 200.000 kroner til sammen.

– Buktafestivalen går inn med 100.000 kroner og Sparebanken går inn med 100.000 kroner, og vi ønsker å gjøre dette til en permanent ordning som kan utvikles på sikt, sier Lasse Lauritz Pettersen.

Kulturnæringsstiftelsen Sparebank1 går inn i sitt syvende festivalsamarbeid.

– Vi er stolte over kunne få være med på dette prosjektet, og på sikt kan det gått hende vi går inn med enda mer penger om det skulle bli aktuelt, sier Bjørn Eirik Olsen.

Kriterier

Det kommer til å bli 6–8 tildelinger gjennom prøveperioden, og det blir fire søknadsfrister der den første kommer allerede 10. februar.

– Det blir fire søknadsfrister for band og artister, og noen av kriteriene er at det må spilles inn i Nord-Norge, artistene må bo i Nord-Norge og musikken må ha tenkt utgivelse, opplyser Pettersen og Skoglund.

Det blir fire tildelingsrunder der hver søker maksimalt kan få utdelt 40.000 kroner.

– Vi gleder oss stort til å sette i gang med dette prosjektet her i Nord-Norge og vi håper det blir godt tatt imot, forteller Buktafestival-sjefen.