Det er en tid for alt. Etter 20 år i stillingen som leder av Fagforbundet Tromsø kommune avd. 177 har Bjørn Willumsen pensjonert seg og gir stafettpinnen videre til den unge og lovende Erik Jørgensen.

– Han har større sko enn meg, så det skal ikke bli vanskelig for han å fylle, sier Bjørn Willumsen til iTromsø.

Fremtiden

Willumsen beskriver Jørgensen som en engasjert og dyktig ung tillitsvalgt.

– Vi er overbevist om at Erik kommer til å gjøre en kjempejobb for oss. Han skal få farge seg selv, men hvis han kommer til meg med spørsmål skal jeg selvsagt svare på dem. Vi har mange dyktige ungdommer i denne fagforeningen. Det er de som er fremtiden, sier Willumsen, som håper at Erik og de andre unge i forbundet skal bli rollemodeller og formidle hvor viktig det er å være engasjert.

Utestengt fra Palestina

Mandag hadde Erik Jørgensen sin første arbeidsdag hvor han har hilst på de aller fleste på kontorene.

– Det er ingen tvil om at det er store sko å fylle. Vi snakker om en mann som har markert seg i media, kriget for viktige saker og vært en sentral figur i Tromsø kommune i lang tid. Han er en person jeg ser opp til og virkelig beundrer, sier Jørgensen, som innrømmer at han ikke har fulgt karrieren hans fra starten.

Når Willumsen startet sin lederstilling var Jørgensen bare fire år.

– Jeg har gått tilbake og lest historie hvor han har stått i viktige kamper og hvilke tydelig skikkelse han har vært.

Jørgensen har gått musikklinja i Tromsø og innrømmer at han tidligere var en uengasjert person, men etter et folkehøgskoleopphold endret alt seg. Der ble det nemlig et besøk til Palestina hvor engasjementet blomstret.

– Det har blitt mange besøk ned dit og jeg har uttalt meg kritisk til deres politikk. Det er kanskje derfor jeg nå er utestengt derfra de neste ti årene, sier Jørgensen.

Aldri en kjedelig dag

Han har også tidligere vært plasstillitsvalgt i kulturbarnehagen hvor engasjementet for arbeiderklassen ble lagt.

– Jeg fikk se alvoret i hva som står på spill og hva vi har kjempet fram og må bevare, sier Jørgensen.

– Jeg er svært takknemlig for tilliten jeg har fått her. Det har aldri vært en kjedelig dag. Jeg er stolt over hvordan fagforeningen står i dag og ønsker dem lykke til videre, sier Willumsen.