Sjakklubben starter nå med sjakk-krus for nybegynnere. Kurset starter mandag 6. februar, og går over ti mandager denne våren. Jan Berglund og Thomas Robertsen garanterer at du blir best i din vennekrets om du deltar.

– Vi har aldri gått så hardt ut tidligere. Det geniale med disse kursene er at det favner bredt. Vi ser at sjakkinteressen fortsatt er stor, så vi ønsker å gi sjakkinteresserte dette tilbudet, sier lederen i Tromsø sjakklubb, Jan Berglund.

Sjakk-konge

Sjakk-kursene er for deg som ønsker å spille sjakk og kanskje på sikt bli medlem i klubben, men også for deg som vil ta det neste steget for å bli «konge» eller «dronning» i vennegjengen.

– Det er invitasjon til alle som er litt interessert i sjakk. Man trenger ikke å kunne så mye på forhånd. Jeg oppfordrer spesielt kvinner til å delta, forteller instruktør Thomas Robertsen.

Berglund og Robertsen hevder at kursdeltakelsen også vil gjøre det artigere å følge med på sjakksendingene på TV.

– Hvis du spiller jevnt med kameratgjengen og deltar på kursene, kan vi garantere at du vil bli sjefen på sjakkbrettet og foran TV-skjermen, sier de.

Kursene

Instruktørene for kursene er Simon Steinnes, som vil vise vei for dem som er helt i startfasen, og Sven Wisløff og Thomas Robertsen. Skal du bli kurset av de to sistnevnte, så kreves det mer kunnskap om sjakkuniverset.

– På nybegynnerkurset vil man gå gjennom det grunnleggende. Målet er at de som deltar skal lære seg grunnreglene, slik at de kan spille og forstå sjakk etter kurset, sier Robertsen

På kurset for dem med litt mer sjakkunnskap, skal det blant annet fokuseres på sjakkhistorie.

– Sjakk er en berikelse på og utenfor brettet, så vi oppfordrer alle til å teste det ut, forteller Jan Berglund leder i Tromsø sjakklubb.