Elle Martine Eira (20) er den nye norgesmesteren i lassokasting for damer. Mor til Eira, Marja Elise Hætta Eira, ble nummer tre. Mikkel Andreas Eira (36) forsvarte tittelen for herrer fra i fjor.

– Det var utrolig artig, og det var jo ekstra artig å slå mamma i finalen. Det har vært målet hele tiden, sier den ferske norgesmesteren.

Ny norgesmestertittel

Både Elle Martine Eira og Mikkel Andreas Eira har vært norgesmestre tidligere, men denne smakte ekstra godt for dem begge.

– Jeg vant for to år siden. I fjor deltok jeg ikke siden jeg ikke var i byen, men det var ekstra gøy å bli norgesmester på ny i år, sier jenta fra Kautokeino som er bosatt i Tromsø.

Mikkel Andreas Eira har deltatt i tre NM og har kastet seg til topps i samtlige. Han var også den regjerende norgesmesteren fra 2016.

– Det er veldig spesielt å bli norgesmester. Dette er den største lassokonkurransen jeg har vært med på. I tillegg er det utrolig gøy at det er så mange og ser på, sier han.

– Skal delta hvert år

Norgesmesteren på herresiden traff på alle sine ti kast i semifinalen og finalen, og vant overlegent.

– Jeg tror jeg satt ny verdensrekord i semifinalen med 1 minutt og 11 sekunder, så det gikk fort i dag, sier Mikkel Eira.

Mikkel Eira reiste fra Kautokeino for å delta på norgesmesterskapet, og har planer om å prøve å forsvare tittelen også neste år.

– Jeg liker meg veldig godt her i Tromsø, og jeg har bestemt meg for å komme hit hvert år. Jeg har også med en rein til reinsdyrs-løpet i år, så det ser jeg fram til, sier Eira.

Tatt av nervene

Fjorårets mester på damesiden, Tonje Kristine Nilssen (24), klarte ikke å forsvare tittelen fra 2016.

– Det er veldig kjipt å være den eneste som ikke kom med til finalen. Jeg er skuffet over at jeg ikke klarte å holde nervene i sjakk, sier Nilssen.

Til tross for nederlaget, så tok hun resultatet med et smil.

– Det var veldig gøy, og jeg oppfordrer flere til å delta. Til neste år bør jeg prøve samme taktikk som i fjor, der jeg hadde null forhåpninger, sier hun.