Peter Drecker var tysk, født i Bielefeld, og kom til Tromsø på slutten av 1960-tallet. Han begynte som gymnastikklærer på Tromsø Gymnas, eller Kongsbakken videregående skole, som den heter i dag. Der ble han en meget populær lærer som innførte et nytt lagspill for elevene på skolen, nemlig prellball. Det var et spill som hadde mange likhetstrekk med volleyballidretten, og ble på mange måter spillet som introduserte volleyballsporten i Tromsø. Da «Ballklubb Tromsø» – klubben med desidert flest kongepokaler i Nord-Norge – ble stiftet 1. april 1974, var det Peter Drecker som gikk i bresjen for at byen skulle få egen volleyballklubb. BK Tromsø ga da også Peter Drecker utallige gleder som følge av fremragende sportslige prestasjoner.

Men det var ikke volleyballen som gjorde Peter Drecker kjent i Tromsø. Det ble han i byens fotballmiljø. TIL var nemlig raskt frempå og engasjerte ham som trener, i håp om at han skulle bidra til å løfte tromsøfotballen opp og fram. TIL hadde nemlig vært nede i en bølgedal, og tilhørte ikke lenger de desidert fremste klubbene i Nord-Norge.

Drecker gikk løs på oppgaven med en entusiasme ingen tidligere hadde opplevd. Selv om han kanskje ikke var blant de aller fremste når det gjaldt fotballkunnskaper på dette tidspunkt, kompenserte han til fulle – og vel så det – med sin psykologiske innsikt. Han var psykologiens mester, og klarte å skape en entusiasme som gjorde at TIL rykket opp til landsdelens fremste serie på første forsøk. Hans evne til å få spillerne til å tro på egne kvaliteter og skape selvtillit, gjorde at TIL holdt på å vinne landsdelens øverste serie i 1971 og     dermed få spille i 1. divisjon – datidens tippeliga – i 1972. Men Mjølner stakk av med eliteserieplassen rett foran nesen på Drecker og TIL.

Senere oppnådde han meget sterke resultater med TILs A-lag. Det gjorde han også med Fløya og Skarp, hvor Dreckers inntreden som trener på 1970-tallet i seg selv var en så sterk vitamininnsprøyting at klubbene fikk et resultatmessig løft nærmest over natta.

De som opplevde Drecker som trener, fikk både se og oppleve den omsorgen han hadde overfor de han trente. Det var en omsorg Drecker viste også overfor dem som ikke tilhørte idrettsmiljøet. De siste årene har han ikke bare i tale, men i handling bidratt overfor tiggermiljøet i byen, og behandlet denne gruppen mennesker med den største respekt.

Respekt var også stikkordet overfor hans kunder i alle de årene han drev egen butikk i Tromsø. Drecker var nemlig utdannet optiker, og ved siden av at han en periode jobbet på UNN, drev han sin egen forretning i Tromsø sentrum: Drecker Optikk.

Uansett hva Peter Drecker brukte sin tid til, var det alltid med engasjement. Han var et meget inspirerende menneske som hadde den relativt sjeldne evnen å dyrke fram det beste i de menneskene han hadde påtatt seg en rolle overfor.

De siste årene har han vært kreftsyk, og natt til søndag sovnet han stille inn. Mange, ikke minst i byens idrettsmiljø, mottok dødsbudskapet med stor sorg. Peter Drecker gjorde nemlig et uutslettelig inntrykk både som idrettsleder og menneske overfor aktive idrettsutøvere i Tromsø gjennom mange, mange år. Han vil bli husket som en betydelig trenerskikkelse. Ja, en av de fremste i Tromsø-idrettens historie.