22-åringen forteller om hvordan han brukte internett til å begå overgrep mot yngre gutter.

Enkleste måte å få nakenbilder

Han forteller til retten at det hele startet med at han ga seg ut for å være ei jente på 15 år på MSM og videotjenesten Chatroulette.

– Det var den enkleste måten å få tak i bilder av nakne gutter, sier han kontant.

Da ungdommene utvekslet meldinger med den tiltalte på nett, begynte flere å etterspørre Facebook-profilen til den fiktive jenta han ga seg ut for å være.

Det var da 22-åringen opprettet den første falske Facebook-profilen. Mannen husker ikke når dette var, men bekrefter at det var forut for 2013-profilen som danner grunnlaget for majoriteten av tiltalepostene som gjelder nettovergrep.

– Har dårlig samvittighet

Gjennom Facebook kom mannen i kontakt med flere unge gutter. Han delte blant annet videoer av sin tidligere kjæreste med guttene for å lure dem til å sende egne videoer av seg selv.

– Det er noe jeg har svært dårlig samvittighet for, sier han.

Mannen opplyser at han ved flere anledninger deaktiverte profilen, men kjapt aktiverte den igjen

– Jeg prøvde å slutte flere ganger, men jeg fikk det ikke til. Jeg ville ut av det, men jeg klarte det ikke, sier han.

Rådgiver

Mannen forteller at han de siste årene har fått utrolig god hjelp fra en av de kommuneansatte som har fulgt ham de siste årene.

Mannen innrømmer imidlertid, omtrent i samme åndedrag, at han forledet sønnen til den ansatte gjennom Facebook.

– Det vil jeg ikke snakke om. Den ansatte hjalp meg, og jeg får meg ikke til å tro at jeg gjorde det bevisst. Jeg ble gjort oppmerksom på det etter at den ansatte besøkte meg i fengslet, forteller mannen.

Han skal også ha lurt en av brødrene til en omgangsvenn på samme måte.

– Jeg visste ikke at de var brødre. Da jeg fikk vite det, ble jeg kjempelei meg. Jeg følte meg som et forferdelig menneske – som en drittsekk, sier 22-åringen.