Mannen forklarte i retten mandag at han lenge hadde ønsket å jobbe med barn og unge.

– Det var et av målene i livet mitt å hjelpe andre som har hatt det som meg, og en drøm å få jobbe med barn og unge som sliter, sier han.

Tidligere i forklaringen fortalte den tiltalte om lengre tids mobbing i ung alder.

Flere reagerte på mannens adferd

Mannen begynte på barne- og ungdomsarbeiderstudiet i 2012 og hadde praksis ved en av barneskolene i kommunen. Der jobbet han også som lærerassistent og senere lærerkandidat i perioden 2011–2013.

I starten hadde mannen ansvaret for 2. og 3. trinn.

Etter hvert kom reaksjonene på mannens adferd. Det ble reagert på at han var for nær de eldre barna i friminuttene i stedet for å være sammen med barna han hadde ansvaret for.

22-åringen forklarte at han etter hvert fikk tilbakemeldinger på dette, og på at han ikke kunne kreve klemmer av barna.

– Jeg krevde imidlertid aldri klemmer av barna. Jeg spurte om jeg kunne få det – og det gjaldt bare de yngste barna. De kunne gjerne sittet på fanget mitt og sånt, men det var aldri seksuelt for min del, sier han.

Nær kontakt med eldre barn

Han skal også ha hatt nær kontakt med de eldre guttene på skolen.

– Vi kunne snakke sammen om ting, men det var helt normalt. Heller ikke det var noe seksuelt, forklarer han, og fortsetter:

– Likevel reagerte de ansatte på skolen på hvordan jeg var rundt barna, men jeg så det ikke selv da. En av hendelsene jeg husker det ble reagert kraftig på var da jeg stoppet opp og ventet på en elev mens han knøt skolissen sin – slik at vi kunne gå i lag til skolen. Eleven tok ofte bussen sammen med meg til skolen om morgenen.

– Gikk noen av de fornærmede i saken på skolen du arbeidet på, spør aktor Gøril Lund.

– Ja, medgir mannen.

I alt fem av guttene mannen er tiltalt for overgrep mot gikk på skolen.

– Jeg var nok ikke moden nok til å se at jeg ikke var egnet som en voksen rollemodell for unge på det tidspunktet, legger mannen til.