Mannen opprettet i løpet av de siste par årene flere falske profiler på et russisk sosialt nettverk som minner om Facebook. Der jaktet han bilder og videoer som seksualiserer barn.

– Jeg ville helst se videoer av gutter i 13-, 14- og 15-årsalderen, og de burde helst være engelsk eller norsk. Jeg snakker ikke russisk, sier han.

Underveis i mannens forklaring, medgir han å ha sett flere tusen videoer med straffbart innhold.

Signaliserte til likesinnede

– Der utveksler likesinnede lenker til nedlastningstjenester som Mega, Dropbox og andre lignende sider. Jeg brukte et bilde av de tvillingene som nettopp fikk pris på Spellemann-utdelingen for å signalisere til likesinnede at jeg var interessert i den typen innhold, sier han, og fortsetter:

– Jeg ble blokkert flere ganger, og brukte til slutt opp alle innloggingene jeg hadde der. Jeg lagde profiler med min egen Facebook-konto, med en av de falske og lagde i tillegg flere andre falske profiler, forteller han.

Ifølge 22-åringen var han hele tiden redd for at han skulle bli gjenkjent på det russiske nettstedet.

185 videoer på mobilen

På nettstedet fikk han flere lenker til bilde- og videofilmer av alt fra spedbarn til ordinært pornografisk innhold.

Mannen forteller retten at han ikke hadde til hensikt å få tak i videoer med unge barn.

– Når man får ei lenke til en komprimert mappe med flere videoer eller bilder, så kunne de inneholde alt. Man måtte laste de ned for å se hva som var. Når jeg kom over videoer av tvang, slettet jeg dem med en gang. Jeg ville kun ha bilder og videoer hvor det var «frivillig», sier han.

Til sammen ble det funnet i alt 185 videoer på mannens telefon, og de samme videoene ble funnet på en av de to harddiskene politiet har tatt beslag i.

– Delte ikke

Politiet er ennå ikke ferdig med å analysere den siste harddisken. Mannen forteller imidlertid i retten at den andre harddisken tilhørte en ødelagt laptop.

– Jeg visste at det lå en del gamle bilder og videoer der, og fikk derfor tak i utstyr slik at jeg kunne koble den opp og hente ut data fra den, forteller han.

I avhør fortalte mannen politiet at han ikke delte bilder eller videoer med andre dersom ansiktet på barnet var synlig.

I retten benekter imidlertid 22-åringen at han har delt ulovlig materiale med andre over internett.

– Jeg kan ikke avvise det 110 prosent, men jeg er nesten helt sikker på at det ikke har skjedd, sier han.