Må betale 65.000 kroner for narkokjøring

Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

En mann i 40-årene er dømt til å betale en bot på 65.000 kroner.

Bakgrunnen er at mannen i februar og i juli i fjor kjørte bil til tross for at han var påvirket av narkotika. I begge tilfellene ble han stoppet av politiet, og det ble senere påvist at han hadde både amfetamin og metamfetamin i kroppen.

Retten la i begge tilfeller til grunn at tiltaltes påvirkningsgrad med sikkerhet tilsvarte en alkoholkonsentrasjon i blodet på minst 0,2 promille.

I juni i fjor kjørte mannen uten å ha gyldig førerkort, noe han også er dømt for. I tillegg er han dømt for bruk av narkotika.

Mannen er også tidligere domfelt og bøtelagt for overtredelser av veitrafikkloven, herunder for ruskjøring. Nå mister han førerretten i seks måneder.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: