22-åring dømt til fengsel etter Tinder-voldtekt

I fjor ble Askim-mannen (22) dømt til tre år og åtte måneders fengsel for voldtekt i Tromsø. Han anket saken til Hålogaland lagmannsrett, men også der er han nå dømt.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Natt til 1. november 2015 møtte 22-åringen ei jente han kun hadde snakket med på Tinder tidligere.

De dro på fest sammen, møttes på byen og mannen endte opp hjemme hos kvinnen. Der skal mannen ha revet av henne undertøyet og tiltvunget seg samleie, til tross for at kvinnen strittet imot og forsøkte å dytte og sparke mannen av seg.

Mannen erkjente i tingretten ikke straffskyld, og hevdet selv at samleiet var frivillig.

LES MER: Tinder-møte skal ha endt i voldtekt

I september i fjor ble han dømt til tre år og åtte måneders fengsel, samt å betale den fornærmede 150.000 kroner i oppreisning.

22-åringen anket dommen til lagmannsretten. Anken gjaldt bevisbedømmelsen under skyldspørsmålet og idømt erstatning.

Det er imidlertid nå klart at lagmannsretten støtter tingrettens vurdering av saken.

Mannen skal ha spredt kvinnens bein ved makt, holdt henne fast og gjennomført samleie mens den fornærmede både verbalt og fysisk gjorde motstand. Blant annet skal hun ha sagt at det mannen gjorde var ulovlig og ikke greit. Da svarte mannen at hun bare skulle anmelde ham til politiet for voldtekt.

I lagmannsretten dømmes mannen til tre år og seks måneders fengsel – to måneder mindre enn i tingretten. Han dømmes også til å betale den fornærmede kvinnen 150.000 kroner i oppreisning.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: