Etter at det ble kjent at over 100 norske banker går sammen om Vipps venter kundene fortsatt på hva som vil skje med deres mobilbetalingstjeneste.

- Vi har en tradisjon for å gjøre ting i fellesskap med norske banker. Vi ønsker effektive løsninger, men til nå har vi gått for parallelle løsninger på mobil. Nå går vi sammen for å dominere i markedet, sier Jan-Frode Janson, som er konsernsjef ved Sparebanken Nord-Norge.

Åpner muligheter

Han forteller at Vipps blir et fellesskap hvor man skal kombinere de beste løsningene for å bli enda sterkere innenfor digital betaling og mener ikke at SNN har tapt mye på sin mCASH-satsing.

- Det vi har investert i mCASH får vi igjen i den nye ordningen hvor vi er med i førersetet som nest største eier, sier Janson.

Det nye selskapet eies i hovedsak av Dnb, som vil ha 52 prosent av aksjonene. Mens Sparebanken-alliansen vil ha 25 prosent.

Ved Sparebanken Nord-Norge er det i dag en person som jobber fulltid med mCASH. I tillegg sier Janson at flere ansatte jobber delvis med betalingsordningen.

- Ordningen vil nok ikke ha noen negative konsekvenser for våre ansatte. Tvert imot vil jeg si at det åpner for nye muligheter hvor vi satser tungt sammen.

mCASH vil fungere

Det er enda ikke bestemt når «nye» Vipps skal lanseres. Meldingen foreløpig er at mCASH-kunder vil få tilbud om å gå over til Vipps når den nye tjenesten blir klargjort.

- Løsningen vår vil fungere som normalt foreløpig. Vi ser frem til å gå inn under Vipps som er den sterkeste merkevaren innenfor digital betaling. Det er jo til og med blitt et verb i dagligtalen å "vippse" penger over, sier konsernsjefen.