Politiet meldte om den stjålne bilen klokken 16.12 tirsdag.

– En hvit 2012 modell Audi A7 Sportback med reg.nr BS91386 har blitt stjålet i Tromsø i dag. Ved observasjon ring politiet på 02800, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Tidligere ordfører i Tromsø, Jens Johan Hjort, skriver på sin Facebook-side klokken 16.10 at hans yngste sønn har fått bilen sin stjålet fra Hansmarkveien iløpet av de siste to timene.

«Er det noen som har sett den? Ring 975 12 123! Takk for hjelpen!»

Tok seg inn i huset

Til iTromsø forteller Hjort at biltyven(e) har vært inne i familiens hjem og hentet bilnøklene.

- Og det har vært mens det var folk i huset. Det er meget spesielt. Det triste er at han ikke har fått kjøre den alene selv enda, sier han.

Sønnen skal ta lappen neste uke, og hadde gledet seg til å ta bilen i bruk.

- Det er egentlig veldig surt og kjipt. Jeg skal ta lappen neste torsdag og hadde gledet meg til det, sier Peter Hjort til iTromsø.

- Fikk panikk

18-åringen hadde vært på kjøreskolen da han kom hjem tirsdag ettermiddag og oppdaget at bilen, som sto parkert utenfor huset, var borte.

- Den sto der før jeg dro, men da jeg kom hjem etter klokken 16 og var den borte. Jeg var sikker på at det var mamma eller pappa som hadde lånt den, men de visste ikke hvor den var. Da fikk jeg panikk, sier han.

Familien ringte deretter til politiet for å melde fra om den stjålne bilen.

- Det virker som om politiet er på sporet av han. Det går rykter om at han kanskje ghar stjålet bensin i Tromsdalen, sier Jens Johan Hjort.

Mann tatt i Narvik

Tirsdag kveld opplyste politiet i Midte Hålogaland politidistrikt at bilen er observert i Narvik-området.

- Den er nå i Narvik eller i området sør for Narvik, opplyser politiet på Twitter.

Da bilen ankom Narvik stakk den av fra patruljen som hadde til hensikt å stoppe den.

Klokken 21.27 melder Troms politidistrikt at en person er pågrepet og siktet for å ha stjålet bilen, samt for å ha fylt bensin og ikke betalt for seg ved Shell i Tromsdalen i 15-tiden i dag.

- Etter "pumpestikket" i Tromsdalen visste vi hvem personen var, og vi har fått inn flere obeservasjoner av bilen i løpet av kvelden. Den ble blant annet sett ved Rombakksbrua i Narvik kommune. vi infomrerte da politiet der og de fikk satt opp ei sperring, men personen kom seg unna, forteller operasjonsleder Eirik Kileng ved Troms politidistrikt.

Kort tid etter ble mannen pågrepet, men bilen har ennå ikke kommet til rette.

- Han har formodentlig satt fra seg bilen og fortsatt til fots. Jeg formoder at vi finner bilen snart, sier Kileng.