Acea Development gjorde i flere e-poster til Byutvikling i fjor det klart hva de mener om planprosessen:

«Kommunedelplan Stakkevollveien er mer som en hemmelig operasjon, vi føler oss ikke mye inkludert og vet nesten ingenting. Vi må for all del ikke komme dit at vi kaster inn årene, fraskiller tomtene og seksjonerer boligene. Det vil være synd for alle parter om vi kommer dit. Det betyr at oversiden av Stakkevollveien består som slummen den er, i minst 30 år til», skriver Acea Development.

Det har ikke lykkes i Tromsø å få en kommentar fra daglig leder.

I januar skrev iTromsø om Eiendomsgruppen Nord-Norge som droppet et prosjekt med 50 ungdomsboliger på Stakkevollveien 122-128, etter å ha hatt opsjon på tomtene i fem år. Politikerne stemte ned planene fordi de ville se de i en større sammenheng.

I en e-post til Byutvikling i januar skriver grunneieren for Stakkevollveien 122–128 i klare ordelag hva han mener om planprosessen:

«Vi som er boligeiere ved Stakkevollveien er lovet og lovet gang på gang at nå skal det skje ting, ingenting har skjedd. Vi er bundet til ikke å foreta oss noe som helst. Ikke er det mulig å rive og bygge nytt, ikke er det lønnsomt å renovere eksisterende bygningsmasse, da både fundamentet og det byggtekniske ikke lar seg forene med dagens standard og miljøkrav. Ikke er det salgbart til utbyggere da det ikke eksisterer noen reguleringsplan, og ingen kan vite hva som eventuelt kommer, og ikke minst når det kommer».

Grunneieren ønsker ikke å stå fram med sine synspunkter ut over det han skriver i e-posten.

Eierne av Bjørnstrand-eiendommen hadde store planer, men også de planene sa politikerne nei til i påvente av en helhetlig plan for området.