OBS-varsel fra Yr.no: Fredag kveld er det mulighet for at et polart lavtrykk kan treffe land. Det kan gi perioder med sterk vind av variabel retning. Den sterkeste vinden ventes å komme fra mellom vest og nordøst, med vindstyrke liten storm 22 til full storm 25 m/s. Det ventes også kraftige snøbyger. Vind og bygeaktivitet vil avta natt til lørdag.

Fredag fra kl. 21: Raske endringer i vindstyrke og retning. Snø og snøfokk og vanskelige kjøreforhold. Lokalt økende skredfare. Noe traffikale forstyrrelser.

– For øyeblikket er snømengden nede på ni centimeter i Tromsø. Det er veldig lite i midten av februar, påpeker Justyna Wodziczko, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Godt helgevær

Men snødybden vil trolig ta seg opp raskt. Til helgen er det nemlig muligheter for at flere polare lavtrykk vil feie over Tromsø.

– Polartrykkene fører med seg kaldere luft. Dette kan resultere i store mengder snø og kraftig vindkast, sier Wodziczko.

Det er enda usikkerhet rundt hvor og når de polare lavtrykkene vil inntreffe.

– Utsiktene for helgeværet ser lovende ut. Temperaturene vil gå fra plussgrader til å falle like under minusstreken. Fredags kveld og på lørdag, er det gode muligheter for at det vil falle mye snø, sier meteorologen.

– Det ventes ikke noe høytrykk over Skandinavia de neste ukene. Vi fralandsvind, og da holder den unna alle lavtrykkene fra Atlanterhavet. Det kommer kaldere luft inn over Norge, som fører med seg skyer og snø, sier Wodziczko.

Glatte veier

Nå som temperaturene vil synke, oppfordrer meteorologen bilister til å kjøre forsiktig.

– Det er fuktighet på veiene og i løpet av morgendagen vil det fryse på. Det kommer garantert til å bli glatt, sier hun.