– Det var veldig hektisk, spesielt i ettermiddagstimene. Det var den store fredagstrafikken som ble overrasket av det brå snøfallet, og temperaturene gjorde sitt til at det ble vanskelig både med sikt og føre. Det var veldig glatt, og vi har hørt i ettertid at det var flere småuhell som ikke ble meldt fra til oss, sier politiets operasjonsleder til iTromsø.

Kaos

Nobina-sjef Magnar Nilsen omtalte fredagen som «en helvetes dag» og uttalte at han ikke kunne huske sist de hatt så store problemer med kollektivtrafikken i Tromsø.

Fredag ettermiddag kjørte flere busser og personbiler seg fast i Kongsbakken. En personbil sperret for all trafikk ved Gyllenborg. I Røstbakken og i Kroken fikk flere busser problemer, og på Tomasjord kjørte en buss i grøfta. En brøytebil, buss og personbil havnet i grøfta i Ramfjorden. På Håpet kolliderte to busser og en person ble lettere skadd, og i krysset Conrad Holmboes vei og Haakon VIIs gate krasjet en buss inn i en husvegg. Tromsøbrua ble attpåtil sperret da flere biler var involvert i et trafikkuhell.

Meyer forteller at politiet hadde hendene fulle og måtte prioritere hardt hva de skulle rykke ut på.

Måtte velge

– Vi fikk inn flere meldinger om mindre uhell, og busser og personbiler som hadde sklidd av veien. Mange av dem rykket vi ikke ut på. De blir ikke fulgt opp i ettertid siden det ikke var personskader. Vi måtte prioritere det som er det alvorligste. Hvis det kun er materielle skader så ender det som regel opp som forsikringssaker.

– For vår del brukte vi hele vår kapasitet på bussen som kjørte i husveggen i Haakon VIIs gate, samt ulykken i Heiloveien hvor det ble meldt om en person som hadde fått glasskår i øyet. Personen ble sendt til behandling til legevakta, sier Meyer.

Store materielle skader

Operasjonslederen opplyser videre at politiet har opprettet sak på den alvorligste saken – bussen som kjørte inn i husveggen.

– Der er det store, store materielle skader og den vil bli etterforsket videre, sier Meyer.

Seks personer ble sendt til sjekk hos legevakten etter ulykken.

– Vi har ikke fått tilbakemelding om at det er meldt om skader i ettertid så da formoder jeg at det har gått bra med dem.

Ingen alvorlig personskade

Lørdag er det null grader og fremdeles svært glatt enkelte steder. Operasjonslederen oppfordrer folk til å kjøre forsiktig.

– Det er ikke like glatt som det var i går, men det er på et føre som dette vi vet at uhellene kommer. Når vi har hatt snøfall, og før det blir brøytet, så skjer det ofte uhell. Det er godt at vi ikke har hatt noen alvorlige ulykker, og vi skal være glade for at ingen ble alvorlig skadet i går, sier Meyer.