Fredag skapte været store utfordringer i Tromsø. Stort snøfall, sterk vind og glatte veier førte blant annet til kaos i trafikken.

– I Tromsø by hadde vi et polart lavtrykk som passerte fredag. Det ga sterk kuling på Langnes, mens på fjelltoppene var det liten til full storm. Det var ganske heftig, og vi fikk kraftige snøbyger. Det var ganske dårlig vær, konstaterer vakthavende meteorolog, Justyna Wodziczko, ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Natt til lørdag roet imidlertid været seg, og snøbygene avtok. Værmeldingen for resten av helgen ser ikke på langt nær så ille ut som fredagens snøkaos.

Sol og snø

– I dag skinner sola igjen og vinden har minket. Vi har vind fra nord som etter hvert vil dreie fra sørøst, men på fjelltoppene kan det fremdeles blåse opp til liten kuling, sier Wodziczko.

Er du blant dem som planlegger fjellturer denne helgen, ber meteorologen om at turfolk tar hensyn til at det blir liten til stiv kuling fra sørøst i høyden.

– De fleste snøbygene vil holde seg unna Tromsø lørdag, og det ser ut til å bli ganske fint, legger meteorologen til.

Ikke så verst helgevær

Søndagen starter med fralandsvind, og Tromsø ser ut til å unngå de verste snøbygene. Utover ettermiddagen kan det imidlertid komme enkelte snøbyger igjen.

– I morgen blir det sørøstlig liten til stiv kuling fra sørøst. Fjelltoppene og langs kysten er mer utsatt og der vil det komme en del vind, sier statsmeteorologen.

Temperaturene vil ifølge Wodziczko ligge på omkring -1 grader lørdag, og rundt 4–5 minusgrader søndag.

– Det ser ut til å bli perioder med sol og noen snøbyger innimellom, men været blir ganske greit vær denne helgen. Det blir i hvert fall ikke så ille som vi hadde fredag, oppsummerer hun.

Roligere neste uke

Starten av neste uke blir fortsatt kald, og med relativt rolige vindforhold først på mandag.

– Men det vil komme en god del snø. Og fra mandag kveld blir det pålandsvind fra nordvest og liten til stiv kuling, sier vakthavende meteorolog.

Tirsdag meldes det fremdeles pålandsvind og nordvestlig kuling på kysten med snøbyger.

– Onsdag blir det rolige vindforhold, oppholdsvær og fralandsvind. Det blir rolig fremover med lite nedbør og lite vind. Det ser ut til å bli en fin vinterværuke, sier Wodziczko.