I fjor presenterte Nord-Norsk Opera- og Symfoniorkester (NOSO) planene om å bygge et nytt konserthus i den østre delen av det gamle Mack-kvartalet. Prosjektet har arbeidstittelen «Klanghuset».

Politisk behandling

Siden den gang har det vært stille rundt prosjektet, og nå etterlyser to av byens politikere at kommunen tar grep, gjennom å fremme en interpellasjon i kommunestyret.

– Det er viktig at man tar stilling til denne saken politisk. Det er et sterkt signal at kommunen stiller seg helhjertet bak planene, sier Stein.

Så langt har ikke kommunestyret hatt saken oppe til behandling

– Jeg er overrasket over at vi ikke har fått den fra administrasjonen ennå. Istedenfor å vente på administrasjonen så må vi som folkevalgte ta ansvar. Det er et utrolig spennende prosjekt, fortsetter han.

Forankring

Tor Lægreid er direktør i NOSO, som står bak planene om «Klanghuset».

– Nå må vi få planene forankret i kommunestyret. Dernest må vi i dialog med staten, da både Kunnskapsdepartementet og Kulturdepartementet. Vi har allerede hatt et møte med departementene om prosjektet.

Konserthuset skal finansieres gjennom et privat-offentlig samarbeid.

– Det er en modell hvor private bygger ut, og det offentlige leier lokalene. Kulturbyen Tromsø fortjener en konsertsal som møter de høye kravene man forventer i 2017, sier Lægreid.

PÅ BANEN: Jonas Stein (V) fremmer en interpellasjon om «Klanghuset» i til kommunestyret. Foto: Gudrun Gulldahl