Start helgen rett med gratiskonsert med The Late Great på hovedscenen på Driv fredag kveld. Lokalbandet, frontet av Tor Thomassen, slapp debutalbumet «Songs From The 21st Century» i fjor og Thomassen har en meget habil gjeng i ryggen. Konserten er gratis som en del av 50-års jubileet til Studentsamfunnet Driv, og vel verdt en tur.

Fondsparing, opera og Vilde Tuv

Lørdag skjer det litt av hvert, og det kan være smart for lommeboka å starte dagen på Kulturhuset og lørdagsuniversitetet klokka 13.00. Espen Sirnes, førsteamanuensis ved Handelshøgskolen ved UiT, skal nemlig lære folk hvorfor man ikke skal investere i fond, og hvorfor bankene lurer kundene sine. Om du ikke har rukket å se Havboka ennå, er det flere ledige billetter til 18.00-forestillingen på Scene Vest på Hålogaland Teater.

Om du har et nyttårsforsett om å benytte deg mer av byens ymse kulturtilbud, så er det sesongstart på live opera i HD fra The Met på Verdensteatret klokka 18.55. Lørdag vises «Rusalka» av Dvořák, med Kristine Opalais i tittelrollen som vann-nymfen Rusalka.

Om finkultur ikke frister, så har The Beat Happening invitert Vilde Tuv opp til Tromsø og Bastard for å holde konsert lørdag kveld. Det er hennes første konsert i Tromsø noensinne, og hun har imponert stort på både Øya og Slottsfjell tidligere. Det er også 18 års aldersgrense for anledningen, så topp stemning for dem som ikke har rukket å bli 20 ennå!

Universet, amerikansk fotball og nye talenter

Søndag inviterer Barneuniversitetet til en tur ut i verdensrommet på biblioteket. Barneuniversitetet er et eget universitet for kunnskapstørste og vitebegjærlige barn mellom syv og tolv år, og er gratis. Dette er et kjempetilbud for dem som savner skolen i helgene.

Klokken 16.00 er det duket for årets siste hjemmekamp i grunnserien for Tromsø Storm. De møter Asker Aliens i Tromsøhallen. Om basket ikke er din greie, så kanskje en treningsøkt med verdens (?) nordligste amerikanske fotballag frister? Tromsø Trailblazers trener klokka 20.30 i bobla på Stakkevollan og har utstyr til utlån for nye som ønsker å prøve seg. De bedyrer for øvrig at «sporten passer for alle, uansett kroppsfasong», så det lover jo godt.

Om du er mer keen på kultur, så er det to flotte musikkarrangement på søndag også. Jonas Aasen, mest kjent fra The Wranglers, spiller solokonsert på Bastard 17.00, og lover nitrist western melankoli. Perfekt konsert på en søndag med andre ord. Om du heller har lyst til å være blant de første som oppdager nye talenter, så er det duket for USpelt på Skarven klokka 20.00. Der får musikere helt i startfasen av karrieren en scene å stå på og mulighet til å vise hva de er gode for. Adelheid Kjærstad og Eivind Høstmark Borge er blant dem som skal på scenen nettopp denne søndagen.

gra­tis­kon­sert: Stu­dent­sam­fun­net Driv in­vi­te­rer til gra­tis­kon­sert med The Late Great på fre­dag. Foto: Daniel Lilleeng