Traileren står fast ved fylkesvei 57 i Bårdsvikdalen og isolerer både Grøtfjord, Tromvik og Rekvik.

Klokken 13.37 fredag opplyser operasjonsleder Morten Augensen ved Troms politidistrikt at veien fremdeles er stengt.

- Viking har bedt om bistand fra Forsvaret. De klarer ikke å få berget vogntoget alene - de trenger rett og slett mer kraft, sier han.

Klokken 14.04 forteller Augensen at Forsvaret sender to tungbergere fra Bardu for å bistå Viking. Bergingsarbeidet vil starte mellom klokken 17.00 og 18.00 fredag ettermiddag.

Veien ventes imidlertid ikke åpnet før klokken 18.00 lørdag, ettersom et snøskred også må ryddes ut av veibanen.

På grunn av uvær er det fredag morgen også stengt mellom Rebbenes og Skogvik.

Vil ta tid

Situasjonen oppsto torsdag kveld rundt klokken 20.00, men fredag morgen er det ingen tegn på at veien vil åpnes med det første. Anslagvis vil veien tidligst åpne i løpet av fredags kveld, men det er langt fra sikkert.

- Man kan passere ulykkesstedet til fots, men selve veien vil bli stengt lenge. Det er en meget spesiell og komplisert berging, og akkurat nå vil jeg tro det er dårlig vær på stedet. Rebbenesøya er litt lengre ut på Kvaløya og der er det stengt pga uvær som har medført at brøytebilen ikke kunne gå ut å kjøre, opplyser Synnøve Lukkassen, trafikkoperatør i Statens vegvesen, til iTromsø like over klokken 06.00 fredag morgen.

- Været kan dermed utsette bergingen noe, så vi tør ikke anslå noen tidspunkt for åpning av vei og berging. Det kommer til å ta tid.

- Har en backup-plan

Troms politidistrikt er ikke involvert i bergingen av traileren, men har vært i kontakt med både brann og redning og AMK i fall det skulle oppstå en nødsituasjon i noen av de isolerte bygdene.

- Vi har pratet både med AMK og brann og redning, og har en backup-plan klar om det skulle skje noe. Vi kommer oss nok utover på et på vis, sier operasjonsleder Lars Meland til iTromsø tidlig fredag morgen.