I motsetning til Donald Trump, som nekter å legge fram skattepapirene sine, er Ola Giæver mye mer åpen og ærlig om fortidens ugjerninger.

På fredag la han nemlig ut utdrag fra meldingsboka fra grunnskolen på sin åpne facebookprofil, og tidligere synder ligger nå åpent i full offentlighet.

– Jeg hadde jo blant annet glemt salmeboka, sier Giæver. Det måtte læreren til og med kvittere to ganger på, forteller han åpenhjertet.

Fortvilt lærer

Piloten vedkjenner at han nok var en liten energibombe som barn. Dette er noe en kamerat fikk kjenne på kroppen, da han ifølge meldingsboka slapp en melkeflaske i hodet på kompisen.

– Jeg var nok litt umulig, ja. Skulle nesten tro jeg hadde ADHD eller noe. På den tiden kalte vi det bare «lopper i blodet», forteller Giæver.

– Var læreren fortvilt over deg?

– Hele tiden!

Dette stemmer også overens med meldingsboka, som avslører at han fikk tre anmerkninger for å ha vært urolig i klassen, og risikerte nedsatt oppførselskarakter.

Fortsatt aktiv

Giæver har høyt aktivitetsnivå også nå for tiden, og jobber med sitt nye selskap FlyViking, som etter planen vil starte booking av billetter 28. mars.

– Vi har allerede ett fly som står klart i Kiruna, og nå skal jeg til Canada og hente fly nummer to, forteller han.

– Det vil være på bakken i Tromsø nå på lørdag, sier Giæver.

ANMERKNING: Unge Giæver lå an til nedsatt karakter i oppførsel. Foto: Privat
BEVIS: Her står det svart på hvitt at Ola Giæver møtte på skolen uten salmebok Foto: Privat
OPPTRÅDTE UHELDIG: En kamerat av Giæver endte med å få en melkeflaske i hodet. Foto: Privat