Til tross for at februar måned er årets korteste, så har den likevel bydd på mye vær-

– Februar var delt i to. Første halvdel bar preg av mildvær og regn. Deretter ble det mer vinterlig i slutten av måneden med lavere temperaturer og snøfall, sier Odd Ivar Olsen, meteorologikonsulent ved Vervarslinga i Nord-Norge.

Mildvær

Middeltemperaturen for februar ble målt til tre minusgrader. Dette er litt varmere enn normalt. Sammenlignet med tidligere år, kom det mer nedbør i form av regn i løpet av februar.

– Det var litt varmere enn normalt, helt nøyaktig så var det 1.3 grader over normalen. Den høyeste temperaturen var 6,9 plussgrader. Den laveste var 12 minusgrader, poengterer Olsen.

– 19 av februars 28 dager, så var det målbar nedbør. Nedbørsmengden var høyere enn normalt, sier meteorologikonsulenten.

Over 50 soltimer

Tromsø fikk nesten en hel dag mer med solskinn enn normalt i februar. Det ble registrert 52 timer med solskinn, som er over 20 timer mer enn normalt.

– Rekorden i antall soltimer for februar er 82,9 timer med sol i 1988, påpeker Odd Ivar Olsen.

Totalt var det fem klarværsdager, ni dager der det var delvis skyet og 14 dager der skyene dekket hele himmelen.

– Noen flere klarværsdager enn normalt ble det. Til tider var det ganske vindfullt i Tromsø. Den kraftigste middelvinden ble målt til 13,5 m/s, sier han.