29-åring må betale 36.000 kroner for fyllekjøring

En mann (29) må punge ut etter at han fyllekjørte på Tromsøya i fjor vinter.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Mannen kjørte fra Tromsdalen til Gimle med promille i desember 2016. 29-åringen hadde to passasjerer i bilen, og det endte med ei utforkjøring.

Blodprøven som ble tatt av ham en halv time etter hendelsen viste en alkoholpåvirkning på 1,61 promille.

Vedkommende avga en tilståelse i retten og erkjente seg straffskyldig.

Påtalemyndigheten forslo en straff på 21 dagers fengsel og ei bot på 49.000 kroner. Retten kom fra til at botsforslaget ble for høyt.

I skjerpende retning, la retten vekt på at kjøringen skjedde med en høy promille, noe som fører til betydelig risiko for ei trafikkulykke. I formildende retning vises det til tilståelsen og at kjøringen skjedde på en tid av døgnet da det er lite trafikk på veien.

29-åringen ble dømt til 21 dagers fengsel, og han må han betale ei bot på 36.000 kroner. Han mister også lappen i to år.

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: