Her har det vært kø hver dag de siste to ukene

Turbo, som leier ut tur- og fritidsutstyr gratis, har merket en stor pågang etter at snøen kom til Tromsø.

Kø i ferien: Det har vært kø i åpningstimene til Turbo hver dag de siste to ukene. På bildet er Turbo-staben: Bob Benoni, Darya Kudari og driftsleder Steinar Dahl. Begge fOTO: Michael Jensen

nyheter

De to siste ukene har det vært vinterferie rundt om i landet og i den anledning har Turbo gjort et unntak for tilreisende barn.

– Vi låner vanligvis ikke ut utstyr til turister og tilreisende, men vi har valgt å gjøre et unntak for barn som har vært på familiebesøk i Tromsø i vinterferien, sier Steinar Dahl, driftsleder i Turbo.

Kø for å låne utstyr

Turbo holder åpent fra tirsdag til torsdag hver uke. Det har blitt spesielt godt mottatt de siste to ukene.

– Endelig kom snøen og det har vi merket veldig på utlånssiden. Samtidig fikk jo skolene vinterferie, påpeker driftslederen i Turbo.

Turbo driftes i dag av Tromsø Røde Kors og Tromsø kommune, og holder til på rådhuset.

– Det har vært kø hver dag de siste to ukene fra vi åpner i totiden til i firetiden. Det har vært en stormende periode med mye folk, sier Dahl.

Småbarnsfamilier

Småbarnsfamilie: Issakha Lund-Sene (6), Nadia Lund og Mandoye Fall er veldig fornøyd med Turbos tilbud. Familien finner veien til Turbos lokaler flere ganger i måneden og låner utstyr til alle anledninger.

Tilbudet gjelder for personer i alle aldersgrupper i Tromsø kommune, men hovedsatsingen er på barn og ungdom.

– Det er ganske vanskelig for småbarnsfamilier og ungdom med dårlige økonomi å få tak i utstyr. Vi har derfor prøvd å hjelpe så godt som vi kan. Da er det gledelig at så mange småbarnsfamilier har vært innom, mener Dahl.

Normal lånetid hos Turbo er en uke, men for barn og ungdom er de villig til å strekke seg litt lenger.

– Hvis barn i 10-årsalderen ikke har tilgang til vinterutstyr, så kan det være mulig å få lånt utstyr i opptil en måned, påpeker han.

Mangfoldig utvalg

Når det kommer til utstyr, har Turbo utlån av alt av vinter- og turutstyr. Det mest populære utlånsutstyret i ferien har vært alpinutstyr, vintersykler og langrennsski.

– Alt av alpinutstyr til barn har vært utlånt, våre fem vintersykler har vært mye brukt og ellers har det blitt lånt ut skiutstyr, akebrett og turutstyr, sier Dahl.

Driftslederen legger til at han oppfordrer folk til å gi bort utstyr som deres barn har vokst ifra, slik at andre kan få nytte av det.