I helga ble det klart at Snorre Stinessens arkitektkontor, Stinessen Arkitektur, var den ene av to arkitekter som vant den høythengende prisen WAN Commercial Award 2016. Det er en konkurranse med prosjekter fra hele verden.

Arkitekturens Oscar

– World Architecture News (WAN, red.anm.) er den største nyhetsplattformen for arkitektur i verden. De har et eget pris-program innenfor ulike kategorier, jeg vant i kategorien for næringsbygg. Dette er en av de store prestisjefylte arkitekturprisene, og det er hyggelig å vinne prisen, sier Stinessen.

I fjor vant Manshausen-prosjektet hele fire A+ Award, arkitekturens svar på Oscar. Det er polfarer Børge Ousland som står bak sjøhyttene som er bygd i Steigen kommune i Nordland.

Stinessen vant helgens WAN-pris i konkurranse med arkitektkontor både i Kina, England og USA.

– Overveldende

Listen over priser begynner å bli lang på arkitektkontorets hjemmeside, men han synes det er like stor stas hver gang arbeidet hans bokstavelig talt settes pris på.

– Det er ikke annet enn overveldende, sier han.

Foreløpig er det et enmannskontor han driver i Tromsø, med bare seg selv som ansatt. 42-åringen har ansatt en medarbeider i Italia som jobber mot Italia, Tyskland og New Zealand. Stinessen hviler imidlertid ikke på laurbærene og har nye prosjekter på tegnebrettet, både innen- og utenlands.

Flere prosjekter på gang

Det siste halvåret har jeg jobbet med et prosjekt i Narvik-fjellet.

– Det er et veldig spennende prosjekt i forbindelse med den nye alpindestinasjonen. Jeg jobber med et delprosjekt for nytt sentralbygg og en campingplass oppe i fjellet. Jeg jobber også med andre reiselivsprosjekt i regionen og utlandet. Jeg er ét av 20 arkitektkontor fra hele verden, det eneste fra Norden, som er invitert til å bidra i et prosjekt i forbindelse med kunstutstillingen Documenta, sier Snorre Stinessen.

SJØUTSIKT: Narturen kommer tett, og det er ikke noe å si på utsikten. Foto: Steve King Foto: Steve King
PÅ KANTEN: Øya Manshausen i Steigen var et historisk knutepunkt for Lofotfisket. Her har polfarer Børge Ousland skapt et opplevelsessenter. Foto: Steve King Foto: Steve King