klare: Over 20 spisested er klare til å servere gjestene under minimessen Spis for en hundrings. Fra venstre restaurantsjef Johan Svanberg på Ishavshotellet, Nhung Thi Nguyen fra Suvi og kjøkkensjef Andreas Mikkelsen. Foto: John Strandmo

klare: Over 20 spisested er klare til å servere gjestene under minimessen Spis for en hundrings. Fra venstre restaurantsjef Johan Svanberg på Ishavshotellet, Nhung Thi Nguyen fra Suvi og kjøkkensjef Andreas Mikkelsen. Foto: John Strandmo

Sjekk hvor du kan spise for en hundrings

Minifestival «Spis for en hundrings» ble en gedigen suksess. Nå trår restaurantene og iTromsø til igjen – med flere deltakere og en dag ekstra.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Medieselger Tord Bjørklund sier at det er viktig for byavisen at det er aktivitet i sentrum. Som et ledd i det, inngår også et godt og nært samarbeid med spisestedene.

Kjempesuksess

– Det første arrangementet tidlig i fjor høst ble en megasuksess. Da hadde 13 restauranter laget retter som folk fikk for en hundrelapp. Denne gang er 20 aktører klare. Dessuten er konseptet utvidet med én dag ekstra. Årets minimesse er i gang fra 20. mars, sier Bjørklund.

Tatt på sengen

Restaurantsjef Johan Svanberg på Ishavshotellet innrømmer at de ble tatt på sengen da folk kom strømmende:

– Faktisk måtte vi avvise gjester i døren. Det skal ikke skje denne gang – fordi vi tar hele restaurantdelen i bruk for å ha plass nok.

Kjøkkensjef Andreas Mikkelsen sier at fjorårets svinenakke gikk unna som varmt hvetebrød.

Fiskeretter

– Derfor blir det en fiskerett i år. Hva er ennå ikke klart, men det skal bli bra, forsikrer han.

Også daglig leder på Suvi, Nhung Thi Nguyen, går for fisk – en sushirett kalt Poke Bowl.

– Vi startet opp for ett år siden. Da tilbudet «Spis for en hundrings» kom fra iTromsø, slo vi til.

– For oss ble konseptet en kjempesuksess. Vi fikk profilert oss skikkelig og fikk mange, nye stamgjester. Og de som ikke fikk plass i restauranten, fikk tilbud om takeaway, sier Nguyen.

Godt forberedt

Suvi-sjefen sier at hun har ventet på en ny mulighet en god stund og har forberedt seg.

– Som et vietnamesisk spisested, serverer vi også sushi. Men årets rett er opprinnelig fra Hawaii og består av rå fisk, ris og salat.

Over tusen burgere

Tord Bjørklund trekker fram Gründer som ett eksempel på hvor stor interessen for «Spis for en hundrings» ble.

– De solgte over 1.000 hamburgere i løpet av minimessen og er selvsagt klare i år også.

– Og samtlige vil utvilsomt unngå å gå tomme for mat – noe som skjedde hos flere sist, sier Bjørklund og legger til at alle samarbeider på forhånd slik at menyen blir så variert som mulig. I år står også veganmat på menyen hos Sivertsens Kafé i Rådstua.

For øvrig kan interessentene følge utviklingen på Facebook-siden spisforenhundrings.

Disse deltar i år

Så langt har over 20 spisested meldt seg på minimessen. Disse er:

• Vertshuset Skarven

• Da Pinocchio

• Aunegården

• Lotus

• Skirri

• O’Learys

• Café Sånn

• Gründer Café & Bar

• Sushi Point

• Kala Restaurant & Bar

• Art Café

• Knoll og Tott

• Agenturet

• Kaia Bar & Restaurant

• Suvi Café & Restaurant

• Pastafabrikken

• Peppes Pizza

• Roast

• Kitchen & Table

• Prelaten

• Cirka

• Smørtorget Kaffe & Mat

• Sivertsens Kafé

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:



iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: